Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat cu un pianist sirian care îşi încuraja poporul să nu renunţe la speranţă. Povestea lui face înconjurul lumii

Ce s-a întâmplat cu un pianist sirian care îşi încuraja poporul să nu renunţe la speranţă. Povestea lui face înconjurul lumii

Ce s-a întâmplat cu un pianist sirian care îşi încuraja poporul să nu renunţe la speranţă. Povestea lui face înconjurul lumii
21 Sep 2015   •   17:51

Un tânăr pianist sirian, care a înfruntat ani la rând războiul civil din ţara sa şi şi-a îndemnat poporul, prin muzica sa, să nu renunţe la patria mamă, a plecat din Siria, scrie nbcnews.com.

Când tineri ca el au renunţat să mai spere, Aeham Ahmad, în vârstă de 27 de ani, nu a renunţat la muzică şi a continuat să cânte la pian chiar şi în tabăra de refugiaţi sirieni din Yarmouk, aflată la 8 km de Damasc.

Gestul tânărului nu a rămas fără răspuns, ba chiar a fost primit cu multă simpatie atât în rândul conaţionalilor săi, cât şi în rândul jurnaliştilor care l-au făcut cunoscut în întreaga lume.

Pianistul Aeham Ahmad s-a văzut însă forţat să plece, împreună cu familia sa, în momentul în care militanţii Statului Islamic au luat cu asalt tabăra de refugiaţi din Yarmouk.

Pianistul le-a povestit jurnaliştilor că a încercat să îşi ia instrumentele cu el, însă au sfârşit incendiate de militanţii ISIS, căci "muzica este un păcat".

Acum, pianistul şi familia sa încearcă să îşi construiască un nou rost şi o nouă viaţă în Germania, după un drum istovitor parcurs de-a lungul Europei, prin Grecia şi Serbia.



×
Subiecte în articol: Siria criza imigranţilor
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close