Cea mai căutată femeie din Statul Islamic a fost ucisă. La fel și fiul ei, în vârstă de 12 ani

de A.M.P    |    13 Oct 2017   •   12:36
Cea mai căutată femeie din Statul Islamic a fost ucisă. La fel și fiul ei, în vârstă de 12 ani

Britanica Sally Jones, o jihadistă care recruta online pentru organizaţia Statul Islamic (SI), a fost ucisă în Siria de o dronă americană, împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani, scrie cotidianul The Sun de joi, preluat de Reuters. 

Sally Jones, originară din sudul Angliei şi convertită la islam, a fost supranumită de presa britanică 'Văduva albă' după ce soţul său jihadist Junaid Hussain, la rândul său militant SI, a fost omorât de o dronă în 2015. 

Potrivit The Sun, care citează o sursă din serviciile secrete britanice, informată de omologi americani, Jones şi fiul ei au fost ucişi în luna iunie la graniţa Siriei cu Irak, în timp ce încerca să fugă din Raqqa, bastionul SI. 

Oficialii americani citaţi afirmă că nu pot fi absolut siguri că Sally Jones a murit, dat fiind că nu există posibilitatea recuperării de material ADN de pe teren, dar sunt 'încrezători' că jihadista a fost ucisă. 

Se presupune că în atacul cu dronă a fost ucis şi JoJo, fiul lui Sally Jones, deşi nu se ştia despre prezenţa lui în acel moment şi băiatul nu constituise o ţintă, notează The Sun. 

Sally Jones, care înainte de a se converti la islam a fost membră a unui grup de muzică punk, a constituit mulţi ani subiect de fascinaţie pentru presa din Marea Britanie. 

Se crede că şi-a părăsit locuinţa din Chatham, comitatul Kent, în 2013 pentru a merge în Siria, unde s-a căsătorit cu Hussain, pe care îl întâlnise pe internet. 

Sally Jones era activă ca recrutor online şi posta uneori mesaje de propagandă pe reţelele sociale, inclusiv o fotografie şocantă care o înfăţişa îmbrăcată în călugăriţă şi îndreptând o armă spre aparat. 

Sursă: Agerpres
x close