Antena 3 CNN Externe Cel puţin 13 oameni au murit în Pakistan în urma ciocnirilor dintre protestatari şi poliţie

Cel puţin 13 oameni au murit în Pakistan în urma ciocnirilor dintre protestatari şi poliţie

Cel puţin 13 oameni au murit în Pakistan în urma ciocnirilor dintre protestatari şi poliţie
Sursa foto: Foto: csmonitor.com
de N.B.    |    21 Sep 2012   •   17:37
UPDATE - Conform unor surse spitaliceşti, citate de AFP, numărul persoanelor decedate a urcat la 13. Patru persoane, trei manifestanţi şi şoferul unui post de televiziune pakistanez, au fost ucişi în timpul ciocnirilor cu poliţia la Peshawar, în nord-vestul ţării, în timp ce alte nouă, inclusiv un poliţist, au murit în confruntările de la Karachi, metropolă din sudul ţării.

Trei oameni au murit şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite, vineri, după ce poliţia a deschis focul şi a folosit gaze lacrimogene împotriva celor câteva zeci de mii de protestatari, care au demonstrat împotriva unui film anti-islam în mai multe oraşe din Pakistan, informează Associated Press.

Protestatarii au incendiat steaguri ale Statelor Unite, fotografii ale lui Barack Obama şi, în mia multe oraşe, au devenit violenţi.

În oraşul Peshawar, poliţia a deschis focul asupra unor manifestanţi care începuseră să dea foc unui cinematograf. Mohammad Amir, şofer pentru o televiziune pakistaneză, a murit după ce a fost lovit de un glonţ în timp ce se afla în maşină.

Un protestatar care a fost împuşcat în timpul ciocnirilor violente a murit de asemenea. În Karachi, un grup de protestatari înarmaţi au deschis focul dintr-o mulţime de aproape 15.000 de oameni. Două cinamtografe şi o bancă au fost incendiate.

Poliţia şi manifestanţi care aruncau cu pietre s-au ciocnit şi în Lahore şi în capitala Islamabad. Forţele de ordine au folosit gazul lacrimogen şi focuri de avertisment pentru a-i împiedica pe aceştia să se apropie de ambasada Statelor Unite.

Cel puţin 55 de persoane, printre care nouă poliţişti, au fost rănite în timpul ciocnirilor din toate ţara.

×
Subiecte în articol: pakistan proteste Politie impuscaturi
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close