Cercetătoare de la Vatican: Leonardo Da Vinci a prezis sfârşitul lumii la 1 noiembrie 4006

15 Mar 2010   •   14:14
Cercetătoare de la Vatican: Leonardo Da Vinci a prezis sfârşitul lumii la 1 noiembrie 4006 Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci a prezis că sfârşitul lumii se va produce pe 1 noiembrie 4006, susţine o cercetătoare de la Vatican citată de Times Online. Sabrina Sforza Galitzia pretinde că a descoperit o serie de indicii în pictura murală "Cina cea de Taină", mai exact "un puzzle matematic şi astrologic" pe care a reuşit să-l şi descifreze.

Potrivit cercetătoarei, Da Vinci ar fi prezis că sfârşitul lumii va avea loc în urma unui "potop universal", care va începe pe 21 martie 4006 şi va lua sfârşit pe 1 noiembrie în acelaşi an. "Există cu adevărat un cod al lui Da Vinci, însă nu este cel care a fost făcut celebru de Dan Brown", este de părere Sabrina Sforza Galitzia.

Sabrina Sforza Galitzia a mai declarat că acest "cod ascuns" al lui Da Vinci are legătură cu semnele zodiacale şi folosirea celor 24 litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei.

Cercetătoarea a lucrat la Universitatea California din Los Angeles, iar acum este angajată la arhivele Vaticanului. În anul 2009, Vaticanul a publicat studiul intitulat "The Last Supper of Leonardo in the Vatican", care conţinea o analiză realizată de Sabrina Sforza Galitzia a tapiseriei cu "Cina cea de Taină" făcută după modelul celebrei picturi murale a lui Leonardo da Vinci.

Pictura "Cina cea de Taină", realizată de Leonardo Da Vinci între 1495 şi 1498, se află în Biserica dominicană Santa Maria delle Grazie din Milano.

Antena3.ro

ExitPOLL
x close