Antena 3 CNN Externe Cercetătoare de la Vatican: Leonardo Da Vinci a prezis sfârşitul lumii la 1 noiembrie 4006

Cercetătoare de la Vatican: Leonardo Da Vinci a prezis sfârşitul lumii la 1 noiembrie 4006

Cercetătoare de la Vatican: Leonardo Da Vinci a prezis sfârşitul lumii la 1 noiembrie 4006
Sursa foto: Leonardo Da Vinci
15 Mar 2010   •   14:14

Leonardo Da Vinci a prezis că sfârşitul lumii se va produce pe 1 noiembrie 4006, susţine o cercetătoare de la Vatican citată de Times Online. Sabrina Sforza Galitzia pretinde că a descoperit o serie de indicii în pictura murală "Cina cea de Taină", mai exact "un puzzle matematic şi astrologic" pe care a reuşit să-l şi descifreze.

Potrivit cercetătoarei, Da Vinci ar fi prezis că sfârşitul lumii va avea loc în urma unui "potop universal", care va începe pe 21 martie 4006 şi va lua sfârşit pe 1 noiembrie în acelaşi an. "Există cu adevărat un cod al lui Da Vinci, însă nu este cel care a fost făcut celebru de Dan Brown", este de părere Sabrina Sforza Galitzia.

Sabrina Sforza Galitzia a mai declarat că acest "cod ascuns" al lui Da Vinci are legătură cu semnele zodiacale şi folosirea celor 24 litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei.

Cercetătoarea a lucrat la Universitatea California din Los Angeles, iar acum este angajată la arhivele Vaticanului. În anul 2009, Vaticanul a publicat studiul intitulat "The Last Supper of Leonardo in the Vatican", care conţinea o analiză realizată de Sabrina Sforza Galitzia a tapiseriei cu "Cina cea de Taină" făcută după modelul celebrei picturi murale a lui Leonardo da Vinci.

Pictura "Cina cea de Taină", realizată de Leonardo Da Vinci între 1495 şi 1498, se află în Biserica dominicană Santa Maria delle Grazie din Milano.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vatican leonardo da vinci
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close