Antena 3 CNN Externe China a INTERZIS Crăciunul. "Este un kitsch"

China a INTERZIS Crăciunul. "Este un kitsch"

China a INTERZIS Crăciunul. "Este un kitsch"
de O.P.    |    26 Dec 2014   •   09:40

O universitate din nord-vestul Chinei a interzis Crăciunul, considerându-l o sărbătoare străină "kitsch" nepotrivită cu tradițiile țării și punându-i pe studenți să se uite în schimb la filme de propagandă, a relatat joi publicația chineză de stat Beijing News, preluată de Reuters.

Potrivit ziarului citat, Northwest University, din orașul Xian, a afișat bannere în campus pe care era scris: 'Străduiți-vă să fiți fiice și fii remarcabili ai Chinei, opuneți-vă sărbătorilor occidentale kitsch' sau 'Rezistați expansiunii culturii occidentale'.

Un student a declarat pentru publicația citată că vor fi sancționați dacă nu asistă la o proiecție obligatorie de trei ore de filme de propagandă, despre care alți studenți au spus că include și un film despre Confucius, unii profesori stând de pază pentru a-i opri pe cei care vor să plece. "Nu putem face nimic, nu putem scăpa", a declarat studentul.

Pe blogul unuia dintre comitetele Partidului Comunist din universitate au fost postate comentarii prin care studenților li se cere să 'nu fie servili în fața străinilor' și să acorde mai multă atenție sărbătorilor din China, cum ar fi Festivalul Primăverii.

"În ultimii ani, tot mai mulți chinezi au început să acorde importanță festivalurilor occidentale. În opinia lor, Occidentul este mai dezvoltat decât China, iar ei cred că sărbătorile (occidentalilor) sunt mai elegante decât ale noastre și chiar că festivalurile occidentale sunt foarte la modă, iar festivalurile tradiționale ale Chinei sunt demodate", era scris într-un text pe blog.

×
Subiecte în articol: China Crăciun
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close