Antena 3 CNN Externe China acuză o „politizare” a pandemiei, după ce SUA au cerut cercetarea originii COVID

China acuză o „politizare” a pandemiei, după ce SUA au cerut cercetarea originii COVID

China a reacționat la anunțul SUA că investighează în continuare, la cererea președintelui Joe Biden, posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să provină dintr-un laborator din Wuhan. Beijingul acuză Statele Unite, prin intermediul Ministerului de Externe, că "manipulează politic" și că "nu au niciun respect pentru știință".

China acuză o „politizare” a pandemiei, după ce SUA au cerut cercetarea originii COVID
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    27 Mai 2021   •   23:35

Președintele american Joe Biden cerut miercuri comunității serviciilor de informații să-și „dubleze” eforturile pentru a putea stabili o concluzie definitivă privind originea coronaviruslui, având în vedere că acum ambele ipoteze - virus dezvoltat pe cale naturală sau virus creat în laborator - sunt pe masă, fără a putea fi favorizată vreuna din ele. Liderul de la Casa Albă vrea să primească un raport în trei luni.

În replică, Ministerul de Externe din China a acuzat SUA de "manipulare politică și aruncarea vinei" și a respins orice legătură între COVID-19 și laboratorul de cercetare din Wuhan.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe de la Beijing, Zhao Lijian, a declarat că SUA demonstrează că "nu-i pasă de fapte sau adevăr și nu are niciun interes pentru un studiu serios, bazat pe date științifice, privind originea virusului", potrivit BBC.

„Scopul lor este să folosească pandemia pentru a stigmatiza, pentru a manipula politic și pentru a arunca vina. Nu au niciun respect pentru știință, sunt iresponsabili cu viețile oamenilor și împiedică eforturile concertate în lupta cu virusul", a spus Zhao Lijian.

×
Subiecte în articol: China COVID-19
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close