Antena 3 CNN Externe Cinci morți în Italia din cauza coronavirusului. Ultima victimă, un bărbat de 88 de ani din regiunea Lombardia

Cinci morți în Italia din cauza coronavirusului. Ultima victimă, un bărbat de 88 de ani din regiunea Lombardia

Italia este țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană, luni după-amiază fiind anunțat cel de-al cincilea deces, scrie agenția de știri ANSA.it.

Cinci morți în Italia din cauza coronavirusului. Ultima victimă, un bărbat de 88 de ani din regiunea Lombardia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Feb 2020   •   13:36

Este vorba despre un bărbat de 88 de ani din Caselle Landi, Lombardia, al cărui deces a fost anunțat la câteva ore după ce un alt bărbat, de 84 de ani, „cu alte patologii” și care era deja internat la Bergamo, a murit pe patul de spital.

Până în prezent, 219 de persoane sunt infectate cu Coronavirus în Italia: datele actualizate fiind furnizate de comisarul de urgență Angelo Borrelli.

"Așteptăm să vedem dacă măsurile luate zilele trecute au vreun efect și contribuie la încetinirea răspândirii coronavirusului. Nimeni nu a crezut că răspândirea virusului va fi atât de agresivă”, a spus președintele Rregiunii Lombardia, Attilio Fontana, care i-a îndemnat pe oameni să nu intre în panică.

Marea problemă este că încă nu a fost identificat pacientul zero. Iniţial s-a crezut că sursa principală de infecţie este un tânăr de 38 de ani depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, după ce a luat cina, în ianuarie, cu un chinez.

Acesta din urmă, însă, s-a dovedit sănătos.

Nu se ştie deci cine l-a îmbolnăvit pe tânărul care a dus virusul mai departe.

În acest context Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma riscului sanitar produs de apariția unor noi cazuri de infecție cu COVID-19 (coronavirus) concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia și Veneto.

Măsurile suplimentare luate de autoritățile italiene în vederea restrângerii focarelor și prevenirii răspândirii virusului includ interdicția de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităților sportive sau recreative, suspendarea cursurilor școlare și emiterea de alerte pentru urgență sanitară care sfătuiesc cetățenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri.

Cetățenii cu simptome care pot indica infectarea cu coronavirus sunt rugați să NU se prezinte pe cont propriu la unitățile spitalicești, ci să apeleze numerele verzi regionale puse la dispoziție de către autorități astfel: pentru Lombardia la 800.89.45.45, iar pentru Veneto la 800.46.23.40.

De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informații în limbile italiană și engleză. Aceste numere trebuie apelate doar în caz de necesitate, transmite MAE.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close