Antena 3 CNN Externe Cinci persoane, suspectate de „planificarea unui act terorist”, arestate în Finlanda

Cinci persoane, suspectate de „planificarea unui act terorist”, arestate în Finlanda

Autoritățile din Finlanda au arestat cinci persoane, suspectate de „planificarea unui act terorist”.

Cinci persoane, suspectate de „planificarea unui act terorist”, arestate în Finlanda
Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    03 Dec 2021   •   22:36

Este vorba despre cinci bărbaţi, iar planificarea actelor teroriste despre care vorbesc polițiștii finlandezi au legătură cu explozibili, potrivit postului finlandez de televiziune MTV.

Arestările au avut loc marți, iar vineri indivizii au fost aduși în fața unui judecător, în sud-vestul Finlandei. Oamenii legii au mai transmis că inculpații locuiesc în Kankaanpää, relatează AFP, citat de Știrile ProTV.

„Nu există un pericol iminent”, au subliniat polițiștii într-un mesaj postat pe Twitter.

În luna martie a acestui an, serviciile finlandeze de informaţii (Supo) anunțau că amenințarea teroristă din țara nordică, cu o populație de 5,5 milioane de locuitori, este ”mare”. Acesta este al doilea nivel de jos pe o scală cu patru trepte.

Totodată, riscul extremismului de dreapta este „mai îngrijorător” în acest an, față de cel precedent, a mai transmis Supo. Totuși, arestările cu privire la terorism sunt destul de rare în Finlanda.

Prima a fost în 2018, iar bărbatul erau un solicitant de azil marocan. Cererea acestuia a fost respinsă, iar individul a înjunghiat zece persoane şi a ucis două într-un oraş situat în sud-vestul țării.

×
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close