Antena 3 CNN Externe Peste 5 tone de cocaină, în valoare de 200 milioane de euro, găsite pe un iaht în largul coastelor portugheze

Peste 5 tone de cocaină, în valoare de 200 milioane de euro, găsite pe un iaht în largul coastelor portugheze

5,2 tone de cocaină au fost descoperite de poliția portugheză pe un iaht, în Oceanul Atlantic. Valoarea estimată ajunge la 200 de milioane de euro.

Peste 5 tone de cocaină, în valoare de 200 milioane de euro, găsite pe un iaht în largul coastelor portugheze
Sursa foto: Twitter/ T Wolf
de Cerasela Stafie    |    19 Oct 2021   •   09:10

Este una dintre cele mai mari capturi, din Europa, din ultimii ani. În Portugalia, este cea mai însemnată cantitate de droguri confiscată în ultimii 15 ani.

Cocaina era împachetată în 183 de baloți. Pentru operațiunea aceasta, polițiștii portughezi au avut sprijinul marinei și al forțelor aeriene.

Totodată, mai multe țări și organizații de specialitate au fost implicate în investigație, dintre care Spania, Administrația SUA pentru controlul drogurilor și Agenția Națională pentru Criminalitate din Regatul Unit, scrie Euronews.

Iahtul pe care au fost descoperite drogurile are în jur de 24 de metri și naviga sub pavilion spaniol. Autoritățile suspectează că cocaina aparține unei bande internaționale de trafic de droguri care aducea cocaină în Europa prin Peninsula Iberică.

"Aceasta este o lovitură majoră pentru cei care vor să inunde Europa cu cocaină", ​​a declarat directorul poliției judiciare portugheze Luis Neves, într-o conferință de presă.

×
Subiecte în articol: tone de cocaină captura Portugalia
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close