Antena 3 CNN Externe Circa 123 de oameni au fost ucişi după ce mai multe tancuri siriene au intrat în oraşul Hama

Circa 123 de oameni au fost ucişi după ce mai multe tancuri siriene au intrat în oraşul Hama

Circa 123 de oameni au fost ucişi după ce mai multe tancuri siriene au intrat în oraşul Hama
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
31 Iul 2011   •   18:38

Cel puţin 123 de persoane au fost ucise după ce mai multe tancuri ale armatei siriene au luat cu asalt oraşul Hama. Potrivit martorilor, forţele armate au deschis focul asupra demonstranţilor aflaţi în piaţa centrală. Incidentul are loc după ce autorităţiile de la Damasc au asediat timp de mai bine de o lună oraşul în încercarea de a reprima demonstraţiile împotriva preşedintelui Al-Assad.

Peste 1.600 de oameni au murit în urma luptelor de stradă dintre protestatari şi armată începute în urmă cu aproximativ patru luni.

Armata a intrat în oraşul Hama cu mai multe tancuri şi mitraliere deschzând focul asupra protestatarilor sirieni

Pe Internet au apărut mai multe înregistrări în care se pot observa civili care înceracă să se adăpostească de gloanţe, iar tot oraşul este învăluit în nor gros de fum provocat de asaltul tancurilor. În urma atacului au fost ucise peste 95 de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite.

Preşedintele Organizaţiei Naţionale a Drepturilor Omului din Siria susţine că atacul din Hama nu a fost unul singular. Intervenţii asemănătoare au avut loc şi în alte oraşe siriene, numărul victimelor depăşind 120 de persoane.

Incidentul aminteşte de masacrul din 1982, atunci când tatăl actualului preşedinte sirian a trimis armata tot în Hama pentru a înăbuşi o răscoală islamistă. În urmă acelei intervenţii a forţelor guvernamentale au murit peste 300 de mii de oameni. A fost cel mai sângeros episod din istoria Siriei moderne.

Proteste împotriva preşedintelui al Assad, care se află la conducerea Siriei de 11 ani, au început în urmă cu 4 luni, inspirate de revoluţiile arabe din Tunisia şi Egipt.

 


×
Subiecte în articol: Siria tancuri victime
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close