Antena 3 CNN Externe Cleric yemenit cere musulmanilor americani să copieze atacul de la Fort Hood

Cleric yemenit cere musulmanilor americani să copieze atacul de la Fort Hood

Cleric yemenit cere musulmanilor americani să copieze atacul de la Fort Hood
Sursa foto: Anwar al-Awlaqi
24 Mai 2010   •   16:54

Clericul yemenit radical Anwar al-Awlaqi a cerut musulmanilor din armata americană să urmeze exemplul maiorului Nidal Hassan, care a ucis 13 colegi ai săi.
"Ce a făcut Nidal Hassan este un gest eroic... şi cer tuturor musulmanilor din armata americană să îi urmeze exemplul?, arăta acesta într-un mesaj video postat pe siteurile jihadiste ale Al-Qaeda din peninsula arabă.
"Nidal Hassan este unul din elevii mei şi sunt onorat de acest lucru," declara el.
Maiorul Nidal Hasan, psihiatru în armata americană, este acuzat că a deschis focul contra colegilor săi din Fort Hood, Texas, ucigând 13 persoane, pe 13 noiembrie.
"Într-o acţiune minunată, el a ucis soldaţi americani care se îndreptau spre Afganistan şi Irak," arăta Awlaqi, adăugând că Hasan, care este de origine palestiniană, apăra poporul său.
Awlaqi l-a mai apărat şi pe Umar Farouk Abdulmutallab, studentul nigerian care a eşuat în tentativa de a arunca în aer un avion de pasageri ce se îndrepta spre Detroit, în ziua de Crăciun 2009.
Operaţiunea "a fost un succes chiar dacă nu a ucis pe nimeni" .
"Cei care urmau a fi ucişi în avion sunt un nimic comparat cu ... un milion de femei şi copii în Palestina Iraka şi Afganistan," pe care i-ar fi ucis armata americană.
"Trebuie să îi tratăm în acelaşi fel şi să îi atacăm la fel cum ne-au atacat ei," puncta Awlaqi .
Clericul născut în SUA a mai încercat să justifice şi luarea în vizor a civililor americani cu argumentul că "ei au participat la război deoarece au ales guvernul american."
Administraţia Obama a decis anterior să autorizeze uciderea lui Awlaqi, cetăţean american, în timp ce ministerul Apărării din Yemen arăta că îl urmăreşte pe acesta pentru legături cu Al-Qaeda şi "activităţi teroriste."
Totuşi, Awlaqi insista că este în siguranţă în Yemen.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close