Antena 3 CNN Externe Clipe de groază în Siria. Zeci de cazuri de sufocare după bombardamentele Rusiei

Clipe de groază în Siria. Zeci de cazuri de sufocare după bombardamentele Rusiei

Clipe de groază în Siria. Zeci de cazuri de sufocare după bombardamentele Rusiei
08 Mar 2018   •   12:15

Zeci de cazuri de sufocare au fost anunţate după raidurile aeriene ale regimului sirian şi aliatului său rus asupra fiefului rebelilor Ghouta de Est, a anunţat joi un ONG, personalul medical evocând un posibil atac chimic.

Miercuri noapte, cel puţin 60 de persoane au suferit dificultăţi respiratorii în localităţile Saqba şi Hammouriyé după loviturile aeriene, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit ONG-ului, raidurile au fost efectuate de aviaţia regimului şi a Rusiei, un aliat neclintit al Damascului ce a negat în trecut că efectuează lovituri asupra Ghoutei de Est.

Medici de la un centru medical din enclava rebelă au asigurat la rândul lor că au tratat cel puţin 29 de pacienţi cu simptome de expunere la gaz de clor, potrivit Societăţii medicale siriano-americane (SAMS), un ONG ce sprijină centrele medicale în Siria.

"Din cauza unui atac cu gaz de clor în Ghouta de Est, pacienţii suferă de dificultăţi respiratorii severe", a declarat SAMS miercuri noapte pe social media.

Regimul desfăşoară o ofensivă fără precedent împotriva enclavei rebele Ghouta de Est de la periferia Damascului şi bombardamentele au ucis peste 860 de civili începând din 18 februarie.

Cazuri similare de sufocare au fost deja anunţate de două ori în ultimele zile în enclava rebelă, potrivit OSDO.

Regimul sirian, care a negat în mod repetat că utilizează arme chimice, a fost arătat cu degetul în ultimele săptămâni pentru presupuse atacuri cu gaz de clor.

Aceste acuzaţii, "nerealiste" potrivit preşedintelui sirian Bashar al-Assad, au provocat indignare pe scena internaţională, Washingtonul şi Parisul ameninţând cu lovituri în Siria.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Siria bombardamente Rusia bombardamente
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close