Antena 3 CNN Externe Colosseumul din Roma, în pericol. Celebrul monument s-a înclinat cu 40 de centimetri

Colosseumul din Roma, în pericol. Celebrul monument s-a înclinat cu 40 de centimetri

Colosseumul din Roma, în pericol. Celebrul monument s-a înclinat cu 40 de centimetri
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    30 Iul 2012   •   12:32

Colosseumul din Roma s-a înclinat cu aproximativ 40 de centimetri în partea sudică, în comparaţie cu cea nordică, iar autorităţile italiene verifică acum dacă celebrul monument, vechi de 2.000 de ani, are nevoie de reparaţii, informează Reuters.

Experţii au remarcat prima dată acest lucru în urmă cu un an şi au monitorizat situaţia în ultimele luni, a spus Rossella Rea, director al monumentului. Rezultatele investigaţiei vor fi publicate la sfârşitul acestui an.

Experţii cred că ar fi vorba de nişte fisuri formate la baza amfiteatrului.

"Placa de beton pe care a fost construit Colosseumul ar putea să fie fisurată", a spus profesorul Giorgio Monti, de la departamentul de tehnologia construcţiilor de la Universitatea La Sapienza, care a adăugat că, dacă presupunerile sale se adeveresc, va fi necesară o intervenţie.

Colosseumul - celebru pentru sângeroasele lupte cu gladiatori din Imperiul Roman - atrage anual sute de mii de vizitatori şi de obicei este foarte aglomerat.

De asemenea, specialiştii au început să monitorizeze efectele avute de traficul din zonă asupra monumentului.

Turnul înclinat din Pisa, un alt important monument italian foarte popular, a fost redeschis în 2001, după ce a fost închis peste un deceniu pentru restaurare şi consolidare.



×
Subiecte în articol: roma
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close