Antena 3 CNN Externe Comisarul european Corina Crețu, vești bune pentru români: În 2018 începe construirea a trei spitale regionale

Comisarul european Corina Crețu, vești bune pentru români: În 2018 începe construirea a trei spitale regionale

Comisarul european Corina Crețu, vești bune pentru români: În 2018 începe construirea a trei spitale regionale
11 Iul 2017   •   22:10

Comisarul european Corina Crețu a discutat cu premierul Mihai Tudose despre mai mute teme de interes național, printre care și problema spitalelor regionale sau problema deșeurilor.

„Am primit asigurarea că până la începututul lunii septembrie, undeva la mijlocul lunii august, Comisia va fi notificată în ceea ce privește acreditarea instituțiilor de management și control și deja România este pregătită să trimită facturi în valoare de 4 sute de milioane de euro”, a declarat Corina Crețu.

„Am discutat de asemenea despre deșeruri. România plătește pentru această stocare imporprie a deșeurilor”, a mai spus Corina Crețu.

„Am vorbit de asemenea despre capacitatea administrativă a celor două agenții legate de sectorul feroviar și de rutier”, a precizat comisarul european.

Mai mult, Corina Crețu a anunțat că se fac demersuri pentru construirea a trei spitale regionale.

„Legat de spitalele regionale, aceasta e cea mai bună veste și este normal ca pe cetățeni să îi intereseze acest lucru. Studiile de fezabilitate vor fi gata în septembrie. Acestea sunt făcute de Banca Europeană de Investiții, potrivit unui raport de colaborare între Guvern și Banca Europeană de Investiții. Deci avem garanția că vor fi proiecte bine făcute, proiecte matue, iar apoi va începe proiectul de licitații”.

„Ceea ce i-am recomandat premierului a fost să facem tot ce ne stă în putere să înceapă construcția efectivă a celor trei spitale regionale în 2018 pentru a nu pierde banii alocați”.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close