Antena 3 CNN Externe Comisia Europeană a amânat prezentarea raportului pe justiţie pentru România şi Bulgaria

Comisia Europeană a amânat prezentarea raportului pe justiţie pentru România şi Bulgaria

Comisia Europeană a amânat prezentarea raportului pe justiţie pentru România şi Bulgaria
Sursa foto: comisia europeana
01 Mar 2010   •   23:52

Comisia Europeană a amânat raportul pe justiţie şi afaceri interne pentru România şi Bulgaria. Motivul principal pare a fi legat de un set de amendamente la Codul Penal bulgar, pe care Sofia ar trebui să-l aprobe. În plus, amânarea ar fi cauzată şi de preluarea, cu întârziere, a mandatului noii Comisii Europene.

Potrivit programării anterioare, raportul privind justiţia şi afacerile interne pentru România şi Bulgaria ar fi trebuit prezentat la sfârşitul lunii februarie.

Se pare că oficialii de la Bruxelles vor să primească un semnal clar că Bulgaria va adopta un set de amendamente la Codul Penal.

Raportul, primul după alegerile din România şi Bulgaria, nu se aşteaptă a fi unul prea detaliat. Un document mai complet este aşteptat în luna iulie a acestui an.

Data exactă a publicarii raportului nu a fost precizată, dar se pare că nu va fi mai târziu de jumătatea lunii martie.
România şi Bulgaria continuă să aibă dificultăţi în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. În ultimul său raport pentru cele două ţări, Comisia Europeană a anunţat că România şi Bulgaria vor trebui să accepte monitorizarea Uniunii Europene pentru cel puţin încă un an.

Antena 3

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close