Antena 3 CNN Externe Comisia Europeană: Fondurile pentru Grecia nu se vor debloca înainte de septembrie

Comisia Europeană: Fondurile pentru Grecia nu se vor debloca înainte de septembrie

Comisia Europeană: Fondurile pentru Grecia nu se vor debloca înainte de septembrie
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    23 Iul 2012   •   18:53

Viitoarea deblocare a fondurilor în favoarea Greciei este puţin probabil să aibă loc înainte de luna septembrie, a apreciat, luni, Comisia Europeană, în timp ce troica trebuie să revină la Atena în cursul acestei săptămâni pentru a evalua stadiul reformelor.

''Comisia este încrezătoare în faptul că o decizie privind plata următoare va avea loc într-un viitor apropiat, chiar dacă este puţin probabil ca aceasta să intervină înainte de luna septembrie'', a declarat Antoine Colombani, unul dintre purtătorii de cuvânt ai executivului european, informează AFP.

Marţi, principalii creditori ai Atenei se vor afla în Grecia, pentru a evalua aplicarea planului de austeritate şi stadiul reformelor promise în cadrul celui de-al doilea plan de ajutor.

Dar ''autorităţile elene sunt pe deplin conştiente de timpul pe care trebuie să-l recupereze şi de urgenţa cu care trebuie să răspundă provocărilor cu care se confruntă ţara'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Grecia va avea nevoie, în mod normal, pentru 20 august de un ajutor ''interimar'' pentru a rambursa obligaţiuni de 3,2 miliarde de euro deţinute de Banca Centrală Europeană (BCE) şi care ajung la scadenţă.

Şeful Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a arătat recent că va fi găsită o soluţie, aşa cum a reamintit şi Comisia Europeană.


×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Grecia septembrie
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close