Antena 3 CNN Externe Companiile aeriene rusești nu mai vând bilete bărbaților cu vârste între 18 și 65 de ani, după anunțul lui Putin privind mobilizarea

Companiile aeriene rusești nu mai vând bilete bărbaților cu vârste între 18 și 65 de ani, după anunțul lui Putin privind mobilizarea

După apelul lui Vladimir Putin la mobilizare militară parțială, companiile aeriene rusești au primit ordin să nu mai vândă bilete bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, transmite presa străină.

Companiile aeriene rusești nu mai vând bilete bărbaților cu vârste între 18 și 65 de ani, după anunțul lui Putin privind mobilizarea
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    21 Sep 2022   •   13:30

"Companiile aeriene rusești au încetat să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu excepția cazului în care aceștia pot face dovada aprobării de călătorie din partea Ministerului Apărării", potrivit contului de Twitter WhereisRussiaToday.

Biletele la zborurile dus-întors din Rusia s-au vândut rapid astăzi, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat convocarea imediată a rezerviștilor.

Datele Google Trends au arătat o creștere bruscă a căutărilor pentru Aviasales, care este cel mai popular site rusesc pentru achiziționarea de bilete de zbor.

Zborurile directe de la Moscova către Istanbul, în Turcia, și Erevan, în Armenia, ambele destinații care permit rușilor să intre fără viză, au fost epuizate miercuri, potrivit datelor Aviasales.

Unele rute cu escală, inclusiv cele de la Moscova la Tbilisi, erau, de asemenea, indisponibile, în timp ce cele mai ieftine zboruri din capitală spre Dubai costau peste 300.000 de ruble (5.000 de dolari), de aproximativ cinci ori mai mult decât salariul mediu lunar.

Sky News transmite că prețul zborurilor programate să plece de la Moscova în următoarele zile a crescut vertiginos, iar altele s-au vândut în întregime în urma anunțului lui Vladimir Putin. Zborurile Turkish Airlines care se îndreaptă de la Moscova către orașe precum Istanbul și Belgrad se numără printre cele afectate.

Aproape 300.000 de rezerviști sunt în prezent afectați de acest apel la mobilizare, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șeugu. În timpul discursului său către națiune, președintele rus a precizat că mobilizarea acestor forțe civile a intrat în vigoare începând de astăzi.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close