Antena 3 CNN Externe Condamnarea lui Gigi Becali, în presa de peste hotare: "Extravagantul păstor de oi a fost arestat"

Condamnarea lui Gigi Becali, în presa de peste hotare: "Extravagantul păstor de oi a fost arestat"

Condamnarea lui Gigi Becali, în presa de peste hotare: "Extravagantul păstor de oi a fost arestat"
de O.P.    |    21 Mai 2013   •   05:53

Ştirea că patronul echipei Steaua va petrece câţiva ani după gratii a avut ecou şi peste hotare. Agenţiile de presă internaţionale nu uită să amintească de cariera politică a lui Gigi Becali, dar şi de gesturile şi vorbele sale excentrice.

Agenţia France Presse reaminteşte că Becali a mai fost condamnat. Jurnalitii notează că latifundiarul fusese condamnat, în februarie, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrare. Potrivit legii româneşti, condamnaţii trebuie să efectueze cea mai lungă pedeapsă.

Agenţia belgiană Belga, reluată şi de postul RTL, scrie că patronul Stelei a încercat să părăsească ţara înaintea sentinţei. Agenţia scrie că Becali, care iese regulat în evidenţă prin declaraţii homofobe, încercase să plece în Israel în noaptea de duminică spre luni, dar fusese oprit de poliţia de frontieră la aeroport

Aceleaşi informaţii le oferă agenţia Reuters, care adaugă un scurt portret al lui Becali.
"Extravagantul fost păstor de oi, care i-a înfuriat pe apărătorii drepturilor omului cu opoziţia sa faţă de drepturile minorităţilor, a fost ales deputat din partea alianţei de la putere, în decembrie, şi a făcut parte din comisia juridică. El a demisionat din alianţă, dar a rămas în parlament ca independent".

Site-urile de ştiri sportive oferă mai multe amănunte de culoare. În Spania, Golpe Directo aminteşte câteva "ciudăţenii" ale lui Becali.
"A cerut să se picteze un tablou care-l reprezenta ca pe Iisus din "Cina cea de Taină" a lui Leonardo da Vinci, înconjurat de fotbalişti şi de antrenor.

Publicaţia italiană Datasport face legătura între patronul Stelei şi rudele sale mai cunoscute în peninsulă.
"Becali, vărul celebrilor procuratori cu acelaşi nume Victor şi Giovanni, este faimos în patrie pentru puterea şi extravaganţa sa"

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close