Antena 3 CNN Externe Un controlor a prins 5.000 de călători fără bilete și le-a dat amenzi. Ce s-a întâmplat cu el

Un controlor a prins 5.000 de călători fără bilete și le-a dat amenzi. Ce s-a întâmplat cu el

Francesco Bonanno, un controlor în vârstă de 61 de ani, a fost acuzat că a ”terorizat” pasagerii după ce în decurs de câțiva ani a aplicat un număr record de amenzi.

Un controlor a prins 5.000 de călători fără bilete și le-a dat amenzi. Ce s-a întâmplat cu el
Sursa foto: corriere.it
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2022   •   09:28

El controla biletele pe rutele din nordul țării ale companiei Trenitalia, iar compania l-a concediat în 2017, după ce a primit un val de plângeri de la clienți nemulțumiți, scrie The Guardian.

Controlorul, care are acest job de 36 de ani, a dat amenzi în valoare de 10.000 de euro în mod arbitrar. El a amendat pasagerii pentru diverse abateri, cum ar fi călătoria fără bilet sau călătoria cu bilet pentru o altă rută.

Bărbatul a dat compania în judecată și s-a întors oficial la muncă, după ce instanța supremă a hotărât să fie ”reintegrat” înapoi în companie. Instanța l-a descris pe controlor ca pe o persoană care a lucrat cu ”un zel neobișnuit”, dar nu a greșit cu nimic, ci doar și-a făcut treaba în ”mod extrem de meticulos”, fără să aibă vreun câștig personal. 

”Nu sunt un vânător de recompense, dar la locul de muncă ai nevoie de rigoare și trebuie să mă asigur că toți pasagerii călătoresc cu un bilet valabil. 

Nu sunt nepoliticos sau violent, pasagerii mă iubesc”, a spus Francesco Bonanno pentru Corriere della Sera negând că a fost ”nemilos”, în ciuda faptului că a dat un record de 5.000 de amenzi.

 

×
Subiecte în articol: controlor amenda
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close