Antena 3 CNN Externe Copii născuţi de românce, vânduţi pe zeci de mii de euro în Grecia

Copii născuţi de românce, vânduţi pe zeci de mii de euro în Grecia

Copii născuţi de românce, vânduţi pe zeci de mii de euro în Grecia
Sursa foto: Foto: people.emich.edu
21 Feb 2011   •   09:36

Comerţul cu ovule şi copii înfloreşte în Grecia, unde sunt aduse pentru a naşte femei din România şi Bulgaria. Potrivit Deutsche Welle, în cele mai multe cazuri de acest gen sunt implicate şi persoane din administraţia locală elenă.

Potrivit presei elene, citată de Deutsche Welle, copii născuţi de românce sau bulgăroaice sunt vânduţi cu sume cuprinse între 25.000 şi 30.000 de euro. Cu toate acestea, mamele primesc numai 3.000 şi sunt ameninţate cu violenţa dacă refuză să îşi mai dea copilul aşa cum se stabilise.

Comerţul pe piaţa neagră cu copii este înfloritor în Grecia, deoarece aici legile privind adopţiile nu sunt foarte bine puse la punct, mai scriu jurnaliştii germani.

Traficanţii nu se ocupă numai cu vânzarea copiilor, ci şi cu comerţul de ovule. Femeile din România şi Bulgaria sunt supuse unor tratamente cu hormoni pentru a produce cât mai multe ovule care sunt mai apoi vândute.

Directorul Institutului pentru Politici de Migraţie din Atena, Alexandros Zavos susţine că, în astfel de afaceri, sunt implicate şi persoane din administraţia locală elenă. Acestea îi informează pe traficanţi unde sunt filtre de poliţie şi, de multe ori, abuzează femeile venite din România şi Bulgaria.

×
Subiecte în articol: comert copii Grecia
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close