Antena 3 CNN Externe Copil român, mort în Italia, după ce a fost plimbat din spital în spital

Copil român, mort în Italia, după ce a fost plimbat din spital în spital

Copil român, mort în Italia, după ce a fost plimbat din spital în spital
03 Noi 2009   •   11:34

Un copil român a murit în Italia, după ce a fost plimbat de la un spital la altul, din cauză că nu existau locuri libere la reanimare, scrie jurnalul italian Corriere della Sera. Românul Mirko, în vârstă de numai patru ani, a murit în elicopterul care îl transporta spre Catania, după ce în oraşul Messina niciun spital nu l-a putut interna, din lipsă de spaţiu.

Copilul, care locuia într-o tabără de români nomazi, a fost lovit la cap de oglinda retrovizoare a unei maşini. În momentul accidentului, părinţi se aflau cu el, iar poliţia nu a putut stabili încă dacă el fugise în calea maşinii, sau se afla pe stradă ca să cerşească.

Iniţial, situaţia nu păra gravă. Şoferiţa maşinii care l-a accidentat, l-a transportat la un spital apropiat, pentru a i s eface câteva analize. În urma acestora, însă, s-a stabilit că românul suferise un traumatism cranian grav şi trebuia internat la reanimare. Însă niciunul dintre cele trei spitale la care a fost dus apoi nu avea un loc liber la terapie intensivă.

Autorităţile italiene au demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de moartea copilului. Deocamdată, singura acuzată este şoferiţa care l-a lovit, pentru ucidere din culpă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: spital copil
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close