Antena 3 Externe Coreea de Nord, în ofensivă. IATĂ cât de DEPARTE pot ajunge coreenii cu rachetele lor

Coreea de Nord, în ofensivă. IATĂ cât de DEPARTE pot ajunge coreenii cu rachetele lor

10 Apr 2013   •   17:27
Coreea de Nord, în ofensivă. IATĂ cât de DEPARTE pot ajunge coreenii cu rachetele lor
Sursa foto: Foto: space.com

Cum retorica belicoasă a Phenianului continuă, surse guvernamentale sud-coreene susţin că următoarea mişcare a vecinilor lor din nord ar consta într-un nou test de rachetă balistică care ar putea avea loc în următoarele ore.

Analiştii speculează că nord-coreeni vor folosi la următorul test rachete de tip Musudan, bazate pe varianta sovietică R-27, concepute în anii '60 şi care pot fi lansate de pe submarine, scrie New Scientist.

Racheta a fost văzută la o paradă militară, în 2010, la Phenian.

Dacă nord-coreenii au perfecţionat tehnologia prin care racheta este alimentată, atunci Musudan ar putea lovi obiective aflate la o distanţă cuprinsă între 2.500 şi 4.000 de kilometri, ceea ce ar face să lovească teritoriul Guam al SUA, din Oceanul Pacific.

Specialiştii susţin că racheta Musudan, cunoscută şi sub denumirea No-dong B, ar fi fost testată în Iram, în 2006.

În aprilie 2012, şase rachete KN-08 au fost văzute la o paradă militară la Phenian. La prima vedere, aceste rachete balistice sunt intercontinentale şi ar putea străbate până la 10.000 de kilometri.

Cu toate acestea, doi ingineri germani, specialişti în rachete, Markus Schiller şi Robert Schmucker, au analizat fotografiile şi au ajuns la concluzia că acele rachete erau falsuri menite să deruteze analiştii străini.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a ameninţat că ar putea ataca Statele Unite sau Coreea de Sud. Potrivit serviciilor de spionaj, regimul de la Phenian a transferat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close