Antena 3 CNN Externe Cât costă să trăiești în Spania. Impresiile românilor: "La cât au crescut prețurile, nu știu cum o scot unii la capăt"

Cât costă să trăiești în Spania. Impresiile românilor: "La cât au crescut prețurile, nu știu cum o scot unii la capăt"

Românii din Spania au dezvăluit de câți bani au nevoie pentru a trăi decent în țara unde au ales să se stabilească.

Cât costă să trăiești în Spania. Impresiile românilor: "La cât au crescut prețurile, nu știu cum o scot unii la capăt"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2023   •   22:46

Românii stabiliți în Spania au împărtășit cu un cuplu de români din Franța detalii despre cheltuielile pe care le suportă în fiecare lună, în țara în care au ales să trăiască.

Oamenii spun că viața în Spania poate fi ușoară doar dacă ai propria locuință, ceea ce te scutește de plata chiriei, care poate să depășească 1.000 de euro.

"Între 700 și 1.000 de euro chiria, dacă nu aveți apartamentul vostru, plus lumină, apă, gaze și dacă nu aveți obișnuința să iesiți la baruri și restaurante, 500 cred că vă ajunge pentru mâncare. În total 2.000 de euro”, a dezvăluit un român.

"Dacă ai casa ta, cu 1.000 de euro nu duci lipsă de nimic”, a mai spus cineva.

Citește și: Marcel Ciolacu își asumă să rezolve problema pensiilor speciale când va fi premier: "Ori trece legea, ori plec eu acasă"

Au existat, de asemenea, și persoane care au susținut că prețurile sunt foarte ridicate, iar 1.000 de euro este o sumă care, în Spania, nu-ți poate asigura un trai decent.

"Văd că mulți aici spuneți că trăiești bine cu 1.000-1.500 de euro. Trăiți cu aer sau mâncați doar o dată pe zi? Nu fac mișto de nimeni, dar la cât au crescut prețurile, nu știu cum o scot unii la capăt cu banii ăia”, a comentat cineva.

Un alt român, care a trăit 24 de ani în Madrid, a spus că viața în Franța este mult mai scumpă decât în Spania.

"Marile orașe au și prețuri pe măsură. Și încă ceva: viața în Spania este mult mai ieftină și mai relaxată decât în Franța. Știu ce spun, fiindcă cea mai bună prietenă a mea locuiește acolo și eu mă crucesc când aud ce prețuri sunt! Acum, depinde și câți ani ați lucrat și ce pensie veți primi, însă vă recomand Spania”, a scris românul, potrivit ziare.com, citat de adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: romani Spania chirie cheltuieli
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close