Antena 3 CNN Externe Cât costă viața unui soldat rus. Familiile celor uciși în Ucraina și Siria vor primi zeci de mii de euro

Cât costă viața unui soldat rus. Familiile celor uciși în Ucraina și Siria vor primi zeci de mii de euro

Familiile soldaţilor din Garda Naţională rusă, Rosgvardia, care şi-au pierdut viaţa în timpul misiunilor din Ucraina și din Siria vor primi o compensaţie de 5 milioane de ruble, 75.900 de euro, conform unui decret semnat luni de preşedintele rus Vladimir Putin.

Cât costă viața unui soldat rus. Familiile celor uciși în Ucraina și Siria vor primi zeci de mii de euro
Sursa foto: Alexey Furman/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2022   •   21:13

„În cazul decesului militarilor care au servit în Garda Naţională şi care au luat parte la operaţiunea specială (în Ucraina) sau au îndeplinit misiuni speciale în Siria, membrii familiilor lor vor primi o indemnizaţie de 5 milioane de ruble", se precizează în decretul publicat pe portalul oficial de informaţii juridice, citat de AFP.

Garda, care răspunde direct lui Putin, a fost creată în 2016 pentru a lupta împotriva terorismului și a crimei organizate și a fost folosită pe plan intern pentru a reprima protestele pașnice antiguvernamentale.

Analiștii occidentali au interpretat desfășurarea acestor soldați încă din primele etape ale războiului din Ucraina ca un semn al încrederii oficialilor ruși că militarii vor ocupa rapid orașele importante, inclusiv capitala Kiev, unde Rosgvardia ar putea fi apoi folosită pentru a menține ordinea, potrivit Reuters.

Forțele ruse au fost respinse atât din Kiev, cât și din cel de-al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, Harkov, și se concentrează acum pe lupte grele în regiunea Donbas.

La sfârşitul lunii martie, Ministerul rus al Apărării anunţase că 1.351 de soldaţi ruşi fuseseră ucişi pe teritoriul ucrainean, însă experţii şi responsabilii occidentali estimează numărul real ca fiind mult mai ridicat.

×
Subiecte în articol: soldat Rusia Vladimir Putin Ucraina Siria
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close