Antena 3 CNN Externe Crima organizată din Europa a atins "un punct limită" pe fondul pandemiei de coronavirus

Crima organizată din Europa a atins "un punct limită" pe fondul pandemiei de coronavirus

Crima organizată din Europa a atins "un punct limită" pe fondul pandemiei de coronavirus, arată un raport oficial al Europol.

Crima organizată din Europa a atins "un punct limită" pe fondul pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2021   •   13:24

Un nou raport publicat luni de Europol spune că pandemia va alimenta activităţile ilicite de pe continent în anii ce vor urma, îndeosebi din cauza unui influx de cocaină fără precedent.

Directorul organizaţiei Europol, Catherine De Bolle a declarat că Europa a atins "un punct limită".

Aproape 40% din reţelele criminale sunt implicate în traficul de droguri, devenind astfel cea mai mare afacere ilicită din UE.

Pandemia globală oferă şi mai multe oportunităţi pentru acţiunile ilegale. 

"Infractorii şi-au adaptat deja modul de operare la pandemia cu COVID-19. Ei exploatează teama şi anxietatea europenilor şi oferă vaccinuri contrafăcute, precum şi kituri de testare false.

Probabil reţelele criminale vor căuta să se infiltreze în afacerile legale, ce au devenit extrem de vulnerabile pe fondul COVID-19.

O altă tendinţă îngrijorătoare este violenţa crescândă, ce duce la corupţie, tortură şi structuri complicate pentru spălarea de bani.

Guvernelor li se cer măsuri politice, cooperare judiciară şi transfer de informaţii într-o încercare de combatere a crimei organizate.

×
Subiecte în articol: crima organizata Europol
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close