Antena 3 CNN Externe Criza se adânceşte în Europa: Grecii au anunţat grevă generală de 24 de ore pentru miercuri

Criza se adânceşte în Europa: Grecii au anunţat grevă generală de 24 de ore pentru miercuri

Criza se adânceşte în Europa: Grecii au anunţat grevă generală de 24 de ore pentru miercuri
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
04 Oct 2011   •   16:52

Criza se adânceşte în Europa. Tot mai mulţi români sunt afectaţi de recesiunea din Spania, unde numărul de şomerilor a crescut la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani, cu peste 95 de mii de persoane fără loc de muncă. Probleme şi în Grecia unde tăierile din sectorul public au produs nemulţumire în rândul bugetarilor care au blocat astăzi intrările în ministere în semn de protest. Mai mult, mâine va avea loc o grevă generală de 24 de ore.

Noile măsuri ce urmează a fi luate de guvernul Papandreu pentru obţinerea următoarei tranşe de bani de la FMI şi Uniunea Europeană nemulţumesc angajaţii sectorului public, care se pot confrunta cu noi tăieri salariale de până la 25%.

Guvernul elen a anunţat că va fi nevoit să renunţe la serviciile a nu mai puţin de 30.000 de oameni care lucrează la stat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în perioada următoare în Republica Elenă că în data de 5 octombrie va avea loc o grevă generală, de 24 de ore, la care vor participa sindicatul angajaţilor din sectoarele public şi privat.

Probleme sunt şi în Spania unde nivelul şomerilor a ajuns la un nivel record. Peste 95.000 de oameni au rămas fără un loc de muncă, cea mai mare cifră înregistrată din anul 1996.

 


×
Subiecte în articol: Grecia criza greva generala datorii
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close