Antena 3 CNN Externe Crucea Roşie: În Siria a început războiul civil

Crucea Roşie: În Siria a început războiul civil

Crucea Roşie: În Siria a început războiul civil
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Iul 2012   •   22:56

Luptele din Siria sunt atât de intense şi au loc la un nivel atât de extins încât se poate spune că a început, efectiv, războiul civil, consideră Crucea Roşie, informează BBC.

Potrivit Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP, luptele "cele mai violente" de la declanşarea revoltei în Siria au afectat mai multe cartiere din capitala Damasc duminică seară, conform .
   
"Armata a bombardat mai multe cartiere" unde s-au retras rebelii din Armata siriană liberă (ASL), a declarat pentru AFP directorul OSDO Rami Abdel Rahmane. "Nu au fost niciodată atât de intense".
   
"Luptele cele mai violente au avut loc în cartierele Tadamone, Kafar Sousse, Nahr Aicha, Sidi Qadad şi al-Kaddad. Forţele de securitate încearcă să reia controlul asupra acestor cartiere însă nu au reuşit încă", a explicat acesta.
   
Ambulanţele transportau membrii forţelor armate, a transmis de asemenea OSDO.
   
Comitetele locale de coordonare (LCC) care organizează contestarea din teren au raportat la rândul lor că fum negru se ridica din cartierul Tadamone, conform înregistrărilor video iar explozii puternice s-au auzit în Nahr Aicha.
   
La rândul său, agenţia oficială Sana a transmis că "un grup terorist care a detonat explozibil în cartierul Tadamone a suferit pierderi imense în rândurile sale", fără a face alte precizări.
   
Manifestaţii au avut loc în mai multe cartiere ale capitalei "pentru a denunţa bombardamentele" care au vizat cartierul Tadamone, conform OSDO.


×
Subiecte în articol: Siria Crucea Rosie Damasc
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close