Antena 3 CNN Externe Cum a murit Kim Jong-Nam. Constatările autopsiei

Cum a murit Kim Jong-Nam. Constatările autopsiei

Cum a murit Kim Jong-Nam. Constatările autopsiei
Sursa foto: Foto: Wikipedia
de S.T.    |    26 Feb 2017   •   20:17

Fratele vitreg al liderului nord-coreean a murit de paralizie provocată de un puternic agent neurotoxic, potrivit rezultatelor autopsiei dezvăluite duminică de ministrul malaezian al sănătăţii, în timp ce aeroportul din Kuala Lumpur, unde a avut loc crima, a fost declarat în afara oricărui pericol, relatează AFP.

Malaezia a anunţat vineri că Kim Jong-Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-Un, a fost ucis pe 13 februarie cu VX, un agent neurotoxic clasificat drept o armă de distrugere în masă, într-un scenariu demn de un roman de spionaj.

Rezultatele autopsiei sugerează că victima în vârstă de 45 de ani a decedat de o "paralizie foarte gravă" şi "într-un timp foarte scurt", a declarat ministrul S. Subramaniam.

Două femei suspectate de a fi administrat substanţa au fost plasate în arest preventiv, precum şi un nord-coreean. Poliţia vrea să audieze alţi şapte nord-coreeni - inclusiv un diplomat al ambasadei nord-coreene la Kuala Lumpur - dar patru suspecţi au fugit din Malaezia în ziua asasinatului.

Imagini înregistrate de camerele de supraveghere în momentul atacului comis pe aeroportul din Kuala Lumpur îl arată pe Kim Jong-Nam care este abordat de două femei dintre care una îl stropeşte cu ceva pe faţă. Kim, un bărbat corpolent, a murit în drum spre spital.

Una dintre femeile suspectate de asasinarea lui Kim Jong-Nam a povestit sâmbătă că a primit echivalentul a 90 de dolari pentru a lua parte la ceea ce ea credea a fi o emisiune de televiziune cu camera ascunsă.

VX este o versiune mai letală a gazului sarin, inodor şi foarte toxic. Agenţii neurotoxici stimulează excesiv glandele şi muşchii, atacând respiraţia.

Potrivit lui Subramaniam, cauzele morţii sunt acum "mai mult sau mai puţin confirmate".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close