x close

Cum arata lumea in ajunul alegerilor din SUA si China

de O.P.    |    31 Oct 2012   •   13:17
Cum arata lumea in ajunul alegerilor din SUA si China

La 6 noiembrie, alegerile prezidentiale din Statele Unite vor fi castigate fie de Barack Obama, fie de Mitt Romney. Doua zile mai tarziu, dar de cealalta parte a Oceanului, peste 2000 de membri ai Partidului comunist al Chinei se vor reuni la 8 noiembrie la Beijing pentru a decide, in decurs de aproximativ o saptamana, noua componenta a viitoarei conduceri a tarii.

Primele doua mari puteri economice ale lumii trec printr-o perioada de mari prefaceri, in contextul in care o lume intreaga este intr-o perioada de intense transformari. In special Orientul Mijlociu, cu numeroasele ei focare de tensiune, care fac si mai complicate relatiile dintre tarile din regiune.

Dupa discursul de la ONU, unde a cerut trasarea unei „linii rosii” pentru programul nuclear iranian, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a chemat la alegeri anticipate, care, ipotetic vorbind, i-ar putea conferi suficiete imputerniciri pentru a actiona impotriva Teheranului. La randul sau, Egiptul cauta echilibru atat in interiorul tarii, elaborand o noua Constitutie, cat si in politica externa.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.roParterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati