Antena 3 CNN Externe Un cuplu din Italia a crezut că un hoț i-a intrat în casă, dar a dat de un urs: ”Am putut să-i număr toți dinții”

Un cuplu din Italia a crezut că un hoț i-a intrat în casă, dar a dat de un urs: ”Am putut să-i număr toți dinții”

Un cuplu din Italia a avut parte de o sperietură strașnică. Femeia a povestit că a crezut că un hot i-a intrat în balcon, dar, când a mers să verifice, a dat nas în nas cu un urs dintr-o specie pe cale de dispariție.

Un cuplu din Italia a crezut că un hoț i-a intrat în casă, dar a dat de un urs: ”Am putut să-i număr toți dinții”
Sursa foto: Facebook/ Visit San Donato Val di Comino/ Vania Tramontozzi
de Cerasela Stafie    |    03 Noi 2021   •   13:28

Incidentul a avut loc în localitatea Pescosolido, din provincia Frosinone, Lazio. Ursul care s-a cățărat pe balconul oamenilor fusese văzut cu puțin timp înainte făcând baie într-o fântână dintr-un sat învecinat.

După ce au auzit zgomote, Annalisa Castagna și soțul ei, Claudio Parravano, au mers pe balcon să vadă ce se întâmplă. Acolo, cei doi au dat peste un urs marsican. Acesta face parte dintr-o subspecie a ursului brun, pe cale de dispariție, care trăiește în munții Apenini.

”Practic am țipat în fața ursului. Ursul a mârâit la mine și a încercat să mă agațe cu laba,” a scris Castagna într-o postare pe Facebook distribuită pe un grup local, potrivit BBC.

”În lumina slabă a telefonului mobil am putut să-i număr toți dinții și să-i văd limba roșie,” a adăugat. Femeia s-a întors în casă pentru a se feri de animal. Partenerul acesteia a fost, în schimb, nevoit să sară peste balcon pentru a scăpa de colții animalului.

În cele din urmă, ursul a fugit. Înainte, și-a făcut nevoile pe balconul italienilor.

”Ursul a fost cu siguranță speriat, poate chiar mai mult decât eram noi”, a spus Castagna. „Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat nimic. Le cerem concetățenilor noștri să fie atenți și sperăm că cei responsabili se vor asigura că ursul se întoarce în habitatul său natural fără să fie rănit”, a adăugat aceasta.

Înainte de a-i vizita pe cei doi, animalul a fost văzut făcând baie într-o fântână din piața centrală din San Donato Val di Comino, un sat din apropiere. O localnică l-a fotografiat și a distribuit fotografiile pe un grup de Facebook.

”Soțul meu este managerul barului de lângă piață. Să văd ursul atât de liniștit și relaxat în fântână, în jurul orei 19.45, când erau oameni în jur, a fost foarte interesant,” a scris aceasta.

Ambele localități în care a apărut animalul se află în apropierea vastului parc național Abruzzo, unde mai trăiesc doar aproximativ 50 de urși din această specie. Uneori, aceștia mai merg în zonele locuite de oameni. Nimeni nu știe dacă sunt agresivi sau nu.

”Experții din parcul național au mers astăzi la Pescosolido pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat duminică seara, dar este puțin ciudat să auzi că ursul a reușit să urce pe balcon," a spus Daniela D'Amico, purtător de cuvânt al parcului național.

×
Subiecte în articol: urs Italia cuplu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close