Antena 3 CNN Externe Cutremurul financiar din Statele Unite afectează viaţă socială din New York

Cutremurul financiar din Statele Unite afectează viaţă socială din New York

Cutremurul financiar din Statele Unite afectează viaţă socială din New York
19 Sep 2008   •   10:59

Zilele de sărbătoare ale petrecăreţilor extravaganţi din New York se cam apropie de sfârşit. Cutremurul de pe Wall Street, provocat de falimentul celei mai mari bănci din Stale Unite, Lehman Brothers, a afectat semnificativ viaţa socială a celor care, până acum, nu-şi făceau griji pentru siguranţa lor financiară.

?Este sfârşitul unei ere? se teme Melissa Berkelhammer, una dintre persoanele care erau prezente la aproape toate petrecerile din New York. Aflată la a petrecere organizată de New York Plaza Hotel, aceasta a mai spus:? Oamenii se îmbogăţiseră atât de mult încât ideea de lux era redefinită în fiecare zi.?

Chiar dacă averire multor bogătaşi din SUA nu au fost afectate de criza financiară, imaginea lor publică va fi cu mult schimbată faţă de ce era până acum. ?Moştenitoarea fără ocupaţie care merge la petreceri în rochiile exagerat de scumpe nu mai este imaginea pe care oamenii vor s-o vadă în momentul de faţă.? a spus, pentru Reuters, Remy Stern, fondatorul site-ului www.cityfile.com, care oferă informaţii despre cei mai influente persoane din New York.

Articolele despre bancherii ruinaţi care îşi pierd averile şi rămân fără nimic, pozele cu angajaţii Lehman Brothers care îşi împachetază lucrurile pentru a părăsi birourile băncii falimentare. Acestea sunt imaginile care domină mass media americană.

În ultimii ani, explozia financiară de pe Wall Street a dus la formarea unor averi fără precedent. Seriale de televiziune precum ?Sex and the City?, au prezentat, o lungă perioadă de timp, un New York strălucitor, dominat de haine de firmă, pantofi cu tocuri cui, cocteiluri şi petreceri care nu se terminau niciodată. Restaurantul hotelului ?Algonquin? oferă şi în prezent meniuri de 1000 de dolari şi sticle de Martini în valoare de 10.000 de dolari. Dar nu mulţi îşi vor mai permite asemea extravaganţe în condiţiile financiare actuale.

Reprezentanţii firmei de management, Lassus Wherley & Associates, au declarat că nu se poate preciza cu exactitate care va fi impactul crizei financiare asupra vieţii decadente din New York, oraş care a reuşit în repetate rânduri să se reinventeze.

Criza financiară a afectat şi generozitatea high life-ului american. Sandra Miniutti, purtătoarea de cuvânt a companiei Charity Navigator, care se ocupă de gestioanarea fondurilor provenite din donaţii, a declarat că donatorii nu mai sunt atât de generoşi, ba chiar au încetat să mai doneze bani.

Reprezentanţii industriei de modă sunt ceva mai relaxaţi cu privire la acestă criză. Fern Mallis, vicepreşedintele ?IMG Fashion?, care se ocupă de Săptămâna Modei din New York, spune: ?Poate că la o casă în plus mai pot renunţa, de o vacanţă se mai pot lipsi, dar tot trebuie să se îmbrace zi de zi.?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York Lehman Brothers Wall Street
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close