Antena 3 CNN Externe Dacă ar fi o ţară, CRIMA ORGANIZATĂ ar avea un loc de seamă la masa G20

Dacă ar fi o ţară, CRIMA ORGANIZATĂ ar avea un loc de seamă la masa G20

Dacă ar fi o ţară, CRIMA ORGANIZATĂ ar avea un loc de seamă la masa G20
31 Iul 2013   •   12:00

Crima organizată este atât de puternică pe plan global, încât, dacă ar fi o ţară, ar intra fără probleme în G20, grupul de state cu cele mai dezvoltate sisteme economice din lume, semnalează surse oficiale din guvernul australian.

Comisia Australiană de Combatere a Crimei Organizate (ACC) a emis un raport asupra economiei subterane din acest segment. Ministrul de Interne al ţării, Jason Clare, a spus că parametrii organizaţiilor infracţionale au cunoscut un boom financiar şi s-au dezvoltat mult mai complex, cu ajutorul internetului.

"Crima organizată din lume realizează anual un profit de peste 870 de miliarde de dolari americani", a declarat oficialul de la Canberra.
"Dacă ar fi o ţară, ar intra fără probleme în topul celor mai puternice economii din lume, putând sta la masa G20", a adăugat acesta.

Conform raportului întocmit de ACC, înşelătoriile şi fraudele online, furtul datelor personale de pe cardurile electronice şi laboratoarele clandestine de fabricare a drogurilor reprezintă cele mai importante activităţi infracţionale, pe lânga traficul de droguri sau cel de persoane.

Un alt raport publicat în aprilie, referitor la aceeaşi problemă şi efectuat de o comisie ONU, relevă faptul că în estul Asiei şi în zona Pacificului se rulează anual peste 90 de miliarde de dolari, bani proveniţi din activităţi ilegale. Principalele motoare, generatoare de "bani murdari", sunt producerea şi comercializarea de heroină şi metamfetamină, reţelele de prostituţie şi fabricarea de produse contrafăcute.

×
Subiecte în articol: crima organizata
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close