Antena 3 CNN Externe Danemarca anunță că va trimite trupe în Siria

Danemarca anunță că va trimite trupe în Siria

Danemarca anunță că va trimite trupe în Siria
Sursa foto: Foto: Pinterest
20 Ian 2017   •   16:45

Danemarca va desfăşura până la 60 de membri ai unor forţe speciale pentru a lupta împotriva grupării Statului Islamic (SI) în Siria, a anunţat vineri guvernul danez, relatează Reuters. 

Danemarca, ţară membră a NATO, participă la operaţiunea 'Inherent Resolve' condusă de SUA împotriva Statului Islamic şi are deja trupe desfăşurate pe teren în Irak. 

'La solicitarea coaliţiei, guvernul a decis să extindă operaţiunile forţelor noastre speciale în Irak şi Siria', a declarat ministrul de externe danez, Anders Samuelsen. 

Danemarca a fost de acord în luna aprilie anul trecut să trimită trupe, inclusiv forţe speciale, în zonă. Ele acţionează de la baza aeriană Al Asad din Irak. 

La momentul respectiv, guvernul danez nu a reuşit să obţină acordul parlamentului pentru ca forţele sale să acţioneze în interiorul Siriei, însă legislativul a dat undă verde vinerea trecută pentru desfăşurarea a 60 de membri ai unor forţe speciale în Siria. 

'Mă bucur că majoritatea în parlament sprijină această misiune', a declarat Samuelsen, adăugând că trupele daneze vor acţiona în zona de frontieră cu Irakul. 

În plus, Danemarca a anunţat că va trimite o fregată care va opera împreună cu un portavion al SUA din februarie până în mai anul acesta. 

Câteva sute de soldaţi americani din forţele speciale îi sprijină pe luptătorii kurzi şi arabi din cadrul Forţelor Democrate Siriene care încearcă să-i alunge pe militanţii Statului Islamic din nordul Siriei. Franţa a afirmat de asemenea în iunie că forţele sale speciale le oferă consiliere rebelilor din această zonă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: razboi in siria Siria Danemarca militari
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close