Antena 3 CNN Externe Danemarca introduce, în premieră mondială, taxa pe alimentele grase

Danemarca introduce, în premieră mondială, taxa pe alimentele grase

Danemarca introduce, în premieră mondială, taxa pe alimentele grase
Sursa foto: Foto: justjudyjudyjudy.com
03 Oct 2011   •   12:28

Premieră mondială în domeniul alimentar: autorităţile daneze au instituit taxa pe grăsimile saturate care se găsesc în alimente precum pizza, untul, carnea laptele sau dulciurile, informează Green Report.

Taxa se ridică la 2,15 euro/kilogram şi este menită să reducă consumul de alimente grase, inclusiv de semi-preparate.

„Cred ca taxa va avea un impact pozitiv asupra sănătăţii oamenilor, acesta fiind principalul scop pentru care am instituit-o”, a declarat Gitte Hestehave, purtatorul de cuvant al Confederatiei Daneze a Industriilor.

În săptămâna care a dinaintea intrării în vigoare a taxei pe grasimile din alimente, danezii au devalizat magazinele pentru a-şi face provizii de unt, margarină sau lapte.

„Am fost nevoiţi să aducem în magazin tone de unt şi margarină ca să putem face faţă clienţilor care au cumpărat cantităţi impresionante din aceste alimente care se scumpesc. Oamenii şi-au umplut congelatoarele, iar rafturile noastre s-au golit instantaneu. Deocamdată, cred că-şi fac aceste provizii ca să economisească bani, dar, pe viitor, daca vor vrea să-şi cumpere o prăjitură, chiar de se va scumpi, cu siguranţă o vor cumpăra”, a spus Christian Jensen, patronul unui supermarket din Copenhaga.

×
Subiecte în articol: Danemarca alimente
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close