Antena 3 Externe Informații personale despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

Informații personale despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

de Laura Dinu    |    05 Apr 2021   •   09:30
Informații personale despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

Informațiile personale ale circa jumătate de miliard de utilizatori Facebook, inclusiv numere lor de telefon, au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, spun experți în securitate cibernetică, citați de CNN.

Printre altele, este vorba de peste 32 de milioane de conturi din Statele Unite, 11 milioane din Regatul Unit și 6 milioane din India, potrivit lui Alon Gal, CTO al firmei de informații cibernetice Hudson Rock.

În unele cazuri, detaliile includ numele complet, locația, ziua de naștere, adresele de e-mail, numărul de telefon și starea relației, a spus el.

Scurgerea a fost raportată pentru prima dată de site-ul de știri Insider.

"Acestea sunt date vechi despre care au fost raportate anterior în 2019. Am găsit și remediat această problemă în august 2019", a declarat sâmbătă CNN purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

„În 2019, am eliminat posibilitatea oamenilor de a-i găsi direct pe alții folosind numărul lor de telefon atât pe Facebook, cât și pe Instagram - o funcție care ar putea fi exploatată folosind un cod sofisticat de software, pentru a imita Facebook", a adăugat Stone.

În ciuda faptului că datele sunt încă din 2019, acestea ar putea fi valoroase pentru hackeri și infractorii cibernetici, cum ar fi cei care se angajează în furturi de identitate.

Alon Gal, de la Hudson Rock, a subliniat pe Twitter că modul în care datele au fost sortate și postate pe site-ul de hacking le face mult mai accesibile pentru infractorii cibernetici.

Rachel Tobac, hacker etic și CEO al SocialProof Security, a declarat pentru CNN: „Acestea sunt date pe care criminalii cibernetici le folosesc pentru a efectua atacuri de inginerie socială (un tip de hacking) - dar acum sunt toate într-un singur loc și ușor accesibile, ceea ce face ingineria socială mai rapidă și mai ușoară", scrie Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close