Antena 3 CNN Externe David Copperfield a cumpărat o casetă audio rară cu Martin Luther King

David Copperfield a cumpărat o casetă audio rară cu Martin Luther King

David Copperfield a cumpărat o casetă audio rară cu Martin Luther King
de M.T.    |    06 Sep 2012   •   16:30

O casetă audio rară cu Martin Luther King a fost cumpărată de David Copperfield, celebrul magician anunţând că intenţionează să o doneze muzeului creat în motelul din Memphis în care fostul lider al luptei pentru drepturi civile a fost asasinat.

Copperfield a refuzat să dezvăluie cât a plătit în schimbul înregistrării de 10 minute, descoperite recent în podul unei case din Tennessee, caracterizând obiectul ca fiind „nepreţuit”.

„Din cauza a ceea ce fac, nu mă impresionează multe lucruri, dar o asemenea descoperire este absolut uluitoare”, a spus iluzionistul.

Keya Morgan, o colecţionară de manuscrise şi fotografii istorice, este cea care a achiziţionat iniţial caseta, apoi i-a vândut-o lui Copperfield, ea apreciind preţul înregistrării la aproximativ 100.000 de dolari, într-o discuţie cu cei de la Reuters.

Morgan a mai dezvăluit că a primit în jur de 1.200 de mail-uri de la persoane interesate să cumpere preţiosul obiect, dar a decis să i-l vândă lui David Copperfield, în baza relaţiilor bune pe care le are cu acesta.

La rândul său, cunoscutul magician este decis să doneze înregistrarea Muzeului Naţional al Drepturilor Civile, o instituţie pivată şi non-profit, care îşi are sediul în fostul motel Lorraine, locul în care, pe 4 aprilie 1968, Martin Luther King a fost asasinat.

Copperfield a precizat că muzeul are mijloacele necesare pentru a putea oferi vizitatorilor şansa de a asculta înregistrarea, în timp ce Barbara Andrews, o reprezentantă a instituţiei, s-a arătat încântată de posibilitatea de a adăuga respectiva casetă la colecţia muzeului.

Fosta deţinătoare a casetei, Keya Morgan, a spus că aceasta a fost înregistrată pe 21 decembrie 1960, cu aproape trei ani înaintea celebrului discurs "I Have a Dream", în timp ce un bărbat din Chattanooga l-a interogat pe Martin Luther pentru o carte care avea ca subiect non-violenţa şi mişcarea pentru drepturile civile.

Cartea nu a apărut niciodată, iar caseta a ajuns în podul casei respectivului bărbat, până când fiul acestuia a descoperit-o şi i-a vândut-o lui Morgan. Femeia a avut o înţelegere să nu dezvăluie numele celui care l-a intervievat pe King.

În înregistrare, Martin Luther vorbeşte despre conceptul şi importanţa protestului paşnic şi face referire la o călătorie în Africa, unde a vizitat Nigeria, cu puţin timp înaintea interviului.

Cu toate acestea, Clayborne Carson, profesor de istorie la Universitatea Stanford din California, consideră că înregistrarea „nu are valoare de document istoric”.

×
Subiecte în articol: Tennessee
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close