Antena 3 CNN Externe De la carnaval, la spital. Îmbrânceli, violenţe şi oameni răniţi la festivalul din Sao Paolo

De la carnaval, la spital. Îmbrânceli, violenţe şi oameni răniţi la festivalul din Sao Paolo

De la carnaval, la spital. Îmbrânceli, violenţe şi oameni răniţi la festivalul din Sao Paolo
Sursa foto: vuelaviajes.com
22 Feb 2012   •   18:09

Brazilia a petrecut în aceste zile. În Rio, localnicii au dansat şi au cântat în ultima zi a festivalului, care în acest an a adunat mii de participanţi din întreaga lume. În Sao Paolo însă, un carnaval asemănător a fost marcat de violenţe din partea unor participanţi nemulţumiţi.

Violenţele la carnavalul din Sao Paolo au început tocmai când juriul se pregătea să anunţe şcoala de samba ce a fost aleasă campioană în urma paradei din ultimele zile. Unul dintre susţinătorii unei şcoli de samba s-a suit pe scenă şi a rupt foaia cu rezultatele.

Acesta a avut impresia că "judecătorii nu sunt corecţi şi că sunt mituiţi toţi".

Incidentul a provocat şi alte atacuri din partea participanţilor. Zeci de oameni au invadat zona în care se afla juriul, distrugând mese şi scaune. De asemenea, mai multe care alegorice au fost incendiate.

Poliţia a arestat mai multe persoane. Foile cu rezultatele finale nu au putut fi recuperate însă.

Sao Paolo găzduieşte anual o paradă asemănătoare celei din Rio de Janeiro, unde şcolile de samba paarticipante sunt notate în funcţie de numeroase criterii, printre care şi costume şi muzică.

Între timp, în Rio distracţia a decurs fără incidente. Mii de oameni au ieşit ieri în stradă pentru a profita din plin de ultima zi a carnavalului.

Distracţia a continuat şi în timpul nopţii, cu balul persoanelor gay. Sute de bărbaţi în costume care mai de care mai trăznite şi colorate au participat la cel mai tradiţional eveniment de gen din Brazilia.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close