Declarație șocantă despre situația din Turcia: „Toată țara se află în stare de arest!”

de A.M.P    |    26 Apr 2017   •   20:23
Declarație șocantă despre situația din Turcia: „Toată țara se află în stare de arest!” Foto: pixabay.com

Arestările masive din Turcia, unde peste o mie de presupuşi susţinători ai predicatorului Fethullah Gülen au fost arestaţi miercuri, arată că 'ţara întreagă se află în stare de arest', a declarat miercuri la Bruxelles jurnalistul turc în exil Can Dündar, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Aproximativ 1.120 de persoane suspectate că aparţin reţelei lui Gülen, acuzat de guvernul turc de plănuirea unei tentative de puci în iulie anul trecut, au fost arestaţi miercuri dimineaţa în Turcia, potrivit agenţiei de presă proguvernementale Anadolu. 

Erdogan floseşte lovitura de stat eşuată din iulie 'ca o scuză şi o ocazie pentru consolidarea puterii. Acesta este motivul pentru care ţara întreagă este în stare de arest, nu numai opozanţii săi', a apreciat Dündar. 

În total, peste 3.200 de persoane sunt vizate de mandate de arestare şi 8.500 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a-i aresta, la zece zile de la victoria preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cadrul referendumului care va conduce la extinderea prerogativelor sale, a precizat agenţia de presă turcă. 

De la puciul eşuat din iulie, peste 46.000 de persoane, în special poliţişti, magistraţi şi profesori, au fost încarceraţi în Turcia şi peste 100.000 de persoane au fost concediate sau suspendate din funcţie. 

Can Dündar este considerat de autorităţile turce ca fiind trădător pentru că a afirmat în 2015 că serviciile secrete turce au furnizat arme islamiştilor din Siria. 

Parteneri
x close