Antena 3 Externe Declarații belicoase de la Moscova: ”Rusia e capabilă să-și asigure securitatea, nu va aștepta promisiunile Occidentului”

Declarații belicoase de la Moscova: ”Rusia e capabilă să-și asigure securitatea, nu va aștepta promisiunile Occidentului”

de Cerasela Stafie    |    14 Ian 2022   •   18:32
Declarații belicoase de la Moscova: ”Rusia e capabilă să-și asigure securitatea, nu va aștepta promisiunile Occidentului”
Sursa foto: Twitter/ 10TV

Înalții oficiali ruși au amintit că Rusia este capabilă să se apere și că nu vor aștepta promisiuni din partea Occidentului. Declarațiile acestora seamănă cu o retorică pre-război.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, într-o conferință de presă, că Rusia știe cum să-și asigure securitatea și nu va aștepta la nesfârșit unele schimbări și promisiunile Occidentului.

Potrivit diplomatului de vârf, NATO încearcă să dicteze voința tuturor. ”Știm și suntem capabili să ne protejăm securitatea în orice caz și vă pot asigura că nu vom aștepta la nesfârșit unele schimbări și promisiuni”, a spus Lavrov, potrivit TASS.

Demnitarul a reamintit că Moscova a încercat deja să prezinte un proiect de tratat privind securitatea europeană, dar acesta a fost ”înțeles greșit”. ”Am spus că vrem doar să traducem obligațiile politice într-o formă obligatorie din punct de vedere juridic. Răspunsul a fost ilustrativ,” a spus Lavrov.

”Au afirmat că garanțiile obligatorii din punct de vedere juridic ar putea fi oferite exclusiv membrilor NATO. Această filozofie subminează tot ceea ce a fost realizat de OSCE după încheierea Războiului Rece, inclusiv principiul că nicio uniune din regiunea euro-atlantică nu poate dicta voința altora”, a subliniat înaltul diplomat.

 ”NATO face asta și, aparent, se bucură de asta”, a spus Lavrov.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close