Antena 3 CNN Externe Dezertori englezi în războiul Ucrainei! Marea Britanie este în alertă şi se teme de implicaţii

Dezertori englezi în războiul Ucrainei! Marea Britanie este în alertă şi se teme de implicaţii

Este panică totală în Marea Britanie. Patru soldaţi englezi care au dezertat au fugit să lupte pentru ucraineni. Guvernul de la Londra se teme că, dacă vor fi prinşi de ruşi, Kremlinul va considera că Regatul Unit s-a implicat direct în acest război.

Dezertori englezi în războiul Ucrainei! Marea Britanie este în alertă şi se teme de implicaţii
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    09 Mar 2022   •   10:35

La graniţa României domneşte infernul. În Ucraina este război, ger, şi foame.

Forțele ruse continuă bombardamentele și tot mai mule evaluări arată că adună resurse pentru a încerca zilele următoare un asalt asupra Kievului.

Un asalt cutremurător este prognozat pentru următoarele 72 de ore, arată analiza Institutului pentru Studiul Războiului din Statele Unite.

Ruşii adună provizii şi vin tot mai multe întăriri. Pentagonul vorbeşte de încă un convoi cu armament, care se apropie de Capitală dinspre nord-est.

Între timp, forțele ruse au încălcat din nou acordul cu privire la încetarea temporară a focului. Situația a devenit disperată la Mariupol.

Şi vremea devine un inamic pentru Ucraina. Meteorologii vorbesc despre un val de aer siberian care loveste Ucraina, inclusiv România, Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Grecia.

Din Liov, corespondenţii Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, continuă să transmită informaţii în timp real despre războiul din Ucraina.

"Ministerul Apărării din Marea Britanie este în gardă pentru a îi găsi pe cei patru militari care au plecat pe cont propriu pentru a lupta de partea ucrainenilor.

Unul dintre militari este un tânăr de 19 ani care face parte din garda personală a Reginei Angliei. Britanicii se tem că dacă aceşti militari vor fi capturaţi de inamic, atunci Rusia poate considera că Marea Britanie s-a alăturat războiului şi este un alit în război pentru Ucraina. Tocmai de aceea se fac eforturi pentru identificarea şi localizarea acestor militari, care şi-au luat bilete doar dus pentru Polonia, pentru ca mai apoi să treacă graniţa, aici în Ucraina şi să se alăture Legiunii Străine, înfiinţate de preşedintele Zelnenski.

Peste 20.000 de voluntari din toată lumea, din peste 50 de ţări s-au alăturat acestei legiuni care deja este activă.

Sunt militari din toate ţările care luptă alături de armata ucraineană. Între timp, voluntarii străini care luptă pentru Ucraina, vor putea obţine cetăţenie ucraineană, dacă doresc pentru a rămâne mai apoi pe teritoriul Ucrainei. Atacurile au continuat noaptea trecută în Ucraian.

Cele mai afectate oraşe au fost Jîtomîr şi Harcov, unde au căzut din nou obuze, rachete şi extrem de multe victime. În total, de la începutul acestui război, ucrainenii spun că peste 12.000 de ruşi au murit în cele două săptămâni şi că au distrus peste 300 de tancuri, 50 de avioane şi 80 de elicoptere.

Se anunţă o nouă săptămână complicată pentru Kiev, pentru că se apropie tot mai multe convoaie ruseşti, cu armament, cu tehnică blindată şi tancuri. Nici vremea nu este de partea ucrainenilor în această perioadă. Se anunţă temperaturi de -10 grade Celsius noaptea şi va fi extrem de complicat pentru civilii din oraşele  bombardate, care sunt lipsiţi de căldură, energie şi hrană. Sunt situaţii disperate, în special în Mariupol, acolo unde oraşul este bombardat continuu de 10 zile. La fel şi Harcov, iar oamenii se chinuie să supravieţuiască de la o zi la alta", a transmis Cristi Popovici din Liov, Ucraina.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close