Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă dependentă de morfină și greu încercată de viață a fost aplaudată în biserică după o mărturie în fața Papei Francisc, în Italia

O româncă dependentă de morfină și greu încercată de viață a fost aplaudată în biserică după o mărturie în fața Papei Francisc, în Italia

O româncă și-a povestit viața plină de încercări în fața Papei Francisc, în cadrul evenimentului "Întâlnire de Mărturie și Rugăciune cu Săracii" și a fost aplaudată de întreg auditoriul din biserică.

O româncă dependentă de morfină și greu încercată de viață a fost aplaudată în biserică după o mărturie în fața Papei Francisc, în Italia
Sursa foto: Vatican News / captură
de Georgiana Adam    |    14 Noi 2021   •   11:17

S-a întâmplat vineri, 12 noiembrie, în biserica Santa Maria degli Angel de la Assisi, în regiunea italiană Umbria.

Românca este Mariana, o femeie de 43 de ani care suferă de o afecțiune ce o obligă la traiul într-un scaun cu rotile. Afecțiunea de care suferă îi provocată dureri cumplite, pe care le alină cu ajutorul unui infuzor cu morfină.

La confesiune, Mariana a fost însoțită de Don Edoardo Rossi, directorul eparhial al organizației Caritas. 

De ani de zile, acesta le este alături femeii și celor doi copii ai acesteia, relatează publicația RoTalianul, care publică spusele femeii.

Româncă în Italia, în căutarea unei vieți mai bune. A lăsat acasă doi copii

"Chiar dacă durerile mele sunt foarte puternice (...) sunt fericită că sunt astăzi aici, să vă cunosc personal. Sunt româncă, mă numesc Mariana și am 43 de ani.

Am ajuns în Italia acum 15 ani, pe 6 iunie 2006, dorind să fiu îngrijitoare, lăsând acasă doi copii de 6 și 8 ani din voia soțului meu, împotriva voinței mele, în căutarea unei vieți mai bune decât sărăcia în care am trăit.

În 2008 mi-am pierdut soțul după o boală scurtă și gravă. După ce a murit soțul meu, am luat copiii și m-am întors în Italia să locuiesc aici", a relatat Mariana prima parte a existenței sale în Italia.

E a continuat cu lacrimi în ochi, citind de pe foi.

"Drama mea a început câțiva ani mai târziu: un sindrom dureros devastator care mi-a atacat coloana lombară și membrele inferioare. Au numit-o durere benignă pentru că nu provenea dintr-o tumoare, dar a fost suficient de devastatoare încât să-mi afecteze familia și viața profesională.

Am fost sfătuită să fac o intervenție chirurgicală care, însă, în loc să-mi vindece boala, mi-a provocat o leziune gravă ce mă constrânge la o semi-infirmitate și care îmi dă dureri mari care nu dispar nici cu cele mai puternice medicamente. Am mai făcut 10 operații pentru a încerca să-mi ameliorez starea, dar fără rezultat.

Obligată de boală să își părăsească locul de muncă

Nu aveam bani și aveam de crescut doi băieți care mergeau la școală.  Nu a fost ușor. La un moment dat am fost nevoită să-mi părăsesc locul de muncă, eram disperată. Dar în spatele meu, aici, este o persoană (Don Edoardo Rossi) care îmi spune mereu: 'Providența lui Dumnezeu nu dă niciodată greș, Maria'.

Când au aflat de cazul, cei de la Caritas au început să mă ajute meu cu pachete cu alimente, cu ajutoare materiale, care mi-au permis să mă descurc demn. Datorită unor doctori pe care Dumnezeu mi i-a scos în cale, am făcut o mulțime de lucruri care ar fi costat foarte mulți bani, dar ei le-au făcut gratuit.

Româncă în Italia, trimisă de boală în scaun cu rotile: "Am fost mereu credincioasă. Am reușit!"

Am fost mereu credincioasă, așa cum m-a crescut mama mea, și în fiecare seară înainte de culcare, m-am rugat și mă rog la Dumnezeu mai întâi să-mi dea sănătate, să-mi dea puterea să-mi cresc copiii. Am reușit", și-a continuat Mariana povestea, ștergându-și, din când în când, lacrimile.

În ciuda calvarului prin care trece, Mariana și-a păstrat credința și a mărturisit acest lucru Suveranului Pontif și celor prezenți.

"Fiii mei au acum 22 și 24 de ani. Dumnezeu m-a binecuvântat cu acești doi copii minunați, pe care i-am crescut cu mii de dificultăți, fie în România, fie în Italia. Ei au ajuns acum să facă de toate, ei sunt îngrijitoarea mea, lucrează ca menajeră pentru casă, gătesc, spală rufele, fac cumpărături, ei îi fac baie mamei, ei o îmbracă pe mama.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Româncă în Italia: "Puterea de a înfrunta calvarul o am de la Iisus"

Puterea în acest calvar o am de la Iisus, pentru că sufăr de 10, aproape 11 ani și El nu m-a părăsit niciodată. Deși sănătatea nu mi-a revenit, zi de zi suport aceste dureri cumplite cu o doză de morfină despre care medicul meu spune că este pentru cai.

Port cu mine mereu o pompă ce împinge morfina către măduva spinării. Doza de morfina este foarte mare, de obicei o ia cineva care stă să moară, dar mie îmi atenuează doar 20% din durere.

Le mulțumesc tuturor italienilor care m-au ajutat, pentru că au fost foarte mulți, le mulțumesc medicilor care mi-au fost și îmi sunt aproape, îi mulțumesc părintelui Edoardo care nu m-a abandonat niciodată.

Și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru puterea pe care mi-o dă. Vă mulțumesc Sfinte Părinte!" și-a încheiat Mariana tulburătoarea poveste.

După confesiune, Papa s-a apropiat de femeie, spunându-i cuvinte de îmbărbătare iar Mariana i-a sărutat mâna Suveranului Pontif. 

Scena a fost filmată și distribuită de agenția Vatican News.

×
Subiecte în articol: romanca Italia Papa Francisc morfină
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close