Antena 3 CNN Externe Diaspora Românul RĂPIT în Burkina Faso a fost transportat dincolo de frontieră, în nordul statului Mali

Românul RĂPIT în Burkina Faso a fost transportat dincolo de frontieră, în nordul statului Mali

Românul RĂPIT în Burkina Faso a fost transportat dincolo de frontieră, în nordul statului Mali
Sursa foto: Foto: wgnmka.wikispaces.com
de M.Z.    |    08 Apr 2015   •   08:38

Românul răpit în Burkina Faso a fost transportat dincolo de frontieră, în nordul statului Mali, susţine un ofiţer de rang înalt din armata burkinabeză. 

 
Surse oficiale afirmă că Iulian Gherguţ ar fi prizonierul unei grupări locale specializate în răpirea străinilor pentru răscumpărare, fără legături cu mişcările islamiste radicale. 
 
Deocamdată, nimeni nu a revendicat răpirea, ceea ce complică şi mai mult operaţiunile de căutare. 
 
Căutările pentru românul răpit în Burkina Faso au fost extinse pe teritoriul a trei state din estul Africii, Burkina Faso, Mali şi Niger. La operaţiuni participă trupele speciale din Burkina, militari din celelalte două ţări africane, dar şi soldaţi francezi cantonaţi în regiune. 
 
Autorităţile de la Bucureşti colaborează cu toate părţile inplicate. Nici urmă însă de bărbatul de 40 de ani. 
 
Potrivit unor surse apropiate celor implicaţi în operaţiunile de căutare, românul ar fi fost răpit de o grupare locală, fără relaţii cu mişcările islamiste din nordul Africii. Gruparea este specializată în răpirea cetăţenilor străini, pentru care cer apoi răscumpărări uriaşe. 
 
Cinci oameni înarmaţi cu mitraliere au atacat sâmbătă maşina în care era românul. Şoferul său şi un jandarm au fost răniţi în urma incidentului. Atacul nu a fost încă revendicat.
 

×
Subiecte în articol: Burkina Faso
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close