Antena 3 CNN Externe Directoarea FMI, îngrijorată de "pierderea de încredere" în economia mondială

Directoarea FMI, îngrijorată de "pierderea de încredere" în economia mondială

Directoarea FMI, îngrijorată de "pierderea de încredere" în economia mondială
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    02 Aug 2012   •   09:59

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, preocupată de "pierderea de încredere" în economia mondială, a apreciat miercuri că zona euro nu este "singura problemă" şi a atras atenţia asupra întrebărilor importante legate de situaţia bugetară a SUA.

Vorbind despre situaţia din Grecia, Christine Lagarde a ţinut să precizeze că Fondul Monetar Internaţional nu va părăsi "niciodată masa negocierilor", dar şi că va da dovadă de "exigenţă" faţă de autorităţile greceşti în ce priveşte reformele cerute Atenei în schimbul asistenţei financiare.

"Observăm clar în acest moment o pierdere de încredere, alimentată de o combinaţie de indicatori economici nefavorabili şi de reacţia investitorilor la această situaţie", a afirmat Lagarde.

Ea a exprimat "îndoieli" în ce priveşte capacitatea liderilor de a pune în aplicare deciziile pentru care s-au angajat, avându-i în vedere îndeosebi pe liderii din zona euro. Şefa FMI a evocat însă totodată riscurile care planează asupra SUA, ameninţate de un impas bugetar dacă nu se ajunge la un acord cu Congresul (forul legislativ) până la sfârşitul acestui an.

"Există întrebări importante cu privire la viitorul economic al Statelor Unite. Trebuie discutate şi aprobate măsuri solide, ceea ce nu este deocamdată cazul", a conchis Lagarde.



×
Subiecte în articol: Christine Lagarde FMI
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close