Antena 3 CNN Externe Directorul Societe Generale nu mai demisionează, în ciuda pierderilor de 5 miliarde

Directorul Societe Generale nu mai demisionează, în ciuda pierderilor de 5 miliarde

Directorul Societe Generale nu mai demisionează, în ciuda pierderilor de 5 miliarde
25 Feb 2008   •   10:45

Directorul general al băncii franceze Societe Generale, Daniel Bouton, a declarat luni că va continua să conducă instituţia, deşi a intenţionat să demisioneze în două rânduri, în urma pierderilor de 4,9 miliarde de euro provocate de tranzacţiile neautorizate ale unui trader. Bouton a declarat, într-un interviu apărut în ediţia de luni a publicaţiei „Les Echos” că "demisia sa nu mai este o problemă de actualitate".

Referitor la o posibilă asociere amiabilă cu o altă instituţie de credit, preşedintele Societe Generale nu a dorit să comenteze "probabilitatea unei oferte ostile". "Nu doresc să comenteze în legătură cu probabilitatea unei asocieri amiabile cu o bancă străină sau franceză, sau cu o bancă de stat. Nu vreau să alimentez speculaţiile", a adăugat Bouton. Potrivit hotărârii luate de Curtea de Apel din Paris, Jerome Kerviel, cel care a fraudat Societe Generale, va sta în închisoare pe toată durata investigaţiei. Alături de tânărul de 31 de ani, în procesul fraudării cu 4,9 miliarde de euro a băncii mai este investigat şi un alt trader.

Kerviel a declarat pentru prima dată că îşi asumă responsabilitatea pentru pierderile pe care banca le-a suferit din cauza sa. Tânărul a precizat însă că nu acceptă ca întreaga vină să-i fie atribuită lui. Cu atât mai mult cu cât tranzacţiile sale au avut ca scop strângerea de fonduri pentru bancă, a subliniat acesta. La 24 ianuarie, Societe Generale a anunţat pierderi de 4,9 miliarde de euro provocate de tranzacţiile neautorizate ale traderului Jerome Kerviel. Pentru refacerea capitalului, Societe Generale a lansat o emisiune de drepturi de preemţiune de 5,5 miliarde de euro. Rezultatul emisiunii va fi cunoscut la data de 11 martie.

Societe Generale a obţinut anul trecut un profit net de 947 de milioane de euro, în scădere cu 81,9% faţă de 2006, ca urmare a pierderilor de 4,9 miliarde de euro. În România, Societe Generale este acţionarul majoritar al Băncii Române de Dezvoltare (BRD).

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close