Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev aseamană revoltele din ţările arabe cu prăbuşirea Zidului Berlinului

Dmitri Medvedev aseamană revoltele din ţările arabe cu prăbuşirea Zidului Berlinului

Dmitri Medvedev aseamană revoltele din ţările arabe cu prăbuşirea Zidului Berlinului
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
14 Iul 2011   •   18:46

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a comparat mişcările populare din ţările arabe cu prăbuşirea Zidului Berlinului, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorii care i-au prezentat scrisorile de acreditare, informează AFP.

Conform unui text disponibil pe site-ul Kremlinului, şeful statul din Rusia consideră că schimbările care se produc În Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au un caracter istoric şi pot deschide calea unor transformări asemănătoare celor care au avut loc în Europa Centrală, după prăbuşirea Zidului Berlinului.

Preşedintele rus a arătat că evenimentele din lumea arabă confirmă necesitatea de a efectua reforme socio-economice la timp. Rusia şi-a manifestat, în calitate de membru permanent al Consiliului ONU, reticenţa faţă de orice intervenţie în crizele arabe.

În cazul Libiei, Rusia nu şi-a folosit dreptul de veto în Consiliul de Securitate, dar a criticat recurgerea la forţă împotriva regimului lui Gaddafi. Acum, ţările occidentale doresc să obţină susţinerea Moscovei în cazul Siriei, unde preşedintele Bashar al-Assad se confruntă cu o contestare fără precedent.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close