Antena 3 CNN Externe DOAR câteva zeci de metri au despărţit două avioane de CATASTROFĂ

DOAR câteva zeci de metri au despărţit două avioane de CATASTROFĂ

DOAR câteva zeci de metri au despărţit două avioane de CATASTROFĂ
20 Mai 2014   •   18:43
Două avioane, care luna trecută au fost foarte aproape de o coleziune în aer pe raza Aeroportului Internaţional Newark Liberty, au trecut la doar câţiva metri unul de celălalt, se arată într-un raport întocmit de National Transportation Safety Board (NTSB).

Zborul United Express 4100, al unui aparat Embraer ERJ-145 operat de compania ExpressJet, a primit permisiunea de decolare de pe pista 4R în acelaşi timp în care zborul United Airlines 1243, al unui aparat Boeing 737, ateriza la intersecţia  dintre pistele 29.

Pe înregistrările comunicaţiilor dintre turnul de control şi aparatul Boeing, se aud recomandările clare care spun pilotului să anuleze aterizare şi să facă în aer un survol.
Simultan, controlorul de trafic îl avertizează pe pilotul avionului mai mic să fie atent în partea dreaptă, la un avion mare.

"Da, am pus avionul jos şi eram foarte aproape", au răspuns piloţii de la United.

Boeingul 737 a trecut la nici 100 de metri vertical şi doar 20 de metri orizontal pe deasupra aparatului care deja se ridicase de la sol.

Potrivit reprezentanţilor NTSB, nu au existat daune ale avioanelor sau victime înregistrate la bord. Incidentul s-a petrecut la data de 24 aprilie.
O declaraţie concludentă va fi făcută publică după finalizarea anchetei şi a raportului definitiv, care ar putea dura luni întregi.
 
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close