Antena 3 CNN Externe Doi jurnalişti din Turcia, acuzaţi că au complotat pentru răsturnarea Guvernului

Doi jurnalişti din Turcia, acuzaţi că au complotat pentru răsturnarea Guvernului

Doi jurnalişti din Turcia, acuzaţi că au complotat pentru răsturnarea Guvernului
Sursa foto: Foto: economist.com
de N.B.    |    22 Noi 2011   •   17:29

Doi jurnalişti proeminenţi din Turcia au fost prezentaţi în faţa unui tribunal fiind acuzaţi că au participat la un complot al cărui obiectiv era răsturnarea Guvernului, informează BBC.

Ahmet Sik şi Nedim Sener sunt acuzaţi că ar face parte din Ergenekon, o organizaţie secretă despre care se presupune că ar avea sprijin militar. Ei sunt incluşi într-un grup de 13 oameni acuzaţi, printre care se află şi Yalcin Kucuk, un scriitor care s-a remarcat prin criticarea Guvernului.

Acuzaţii susţin că procesul se bazează pe dovezi fabricate şi are ca scop reducerea la tăcere a vocilor care critică Guvernul.

Autorităţile susţin că cei acuzaţi sunt judecaţi pentru activităţi criminale, iar reţinerea lor nu are niciun fel de legătură cu ceea ce au scris.

Procesul celor doi jurnalişti este un test în ceea ce priveşte libertatea de exprimare a mass media, captivând opinia publică în ceea ce priveşte legitimitatea Guverului turc, care promovează valorile democratice în lumea musulmană, dar este atent analizat de comunitatea internaţională pentru modul în care acţionează în propria ţară.

×
Subiecte în articol: jurnalism presa turcia guvern complot proces
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close