Antena 3 CNN Externe Doi marinari au fost reținuți pentru consum de alcool, după ce două nave s-au ciocnit în Marea Baltică

Doi marinari au fost reținuți pentru consum de alcool, după ce două nave s-au ciocnit în Marea Baltică

Autoritățile au reținut doi membri ai echipajului de pe o navă de marfă britanică, pentru că au depășit limita legală de alcool. Ambarcațiunea în care se aflau s-a ciocnit de o navă daneză și cel puțin o persoană și-a pierdut viața.

Doi marinari au fost reținuți pentru consum de alcool, după ce două nave s-au ciocnit în Marea Baltică
Sursa foto: Twitter/ Reuters
de Cerasela Stafie    |    14 Dec 2021   •   14:54

Barja Karin Hoj, de 55 de metri, s-a răsturnat după coliziunea cu transportatorul scoțian de 90 de metri. Incidentul a avut loc în largul insulei Bornholm, în condiții de ceață și întuneric, luni dimineața.

Unul dintre cei doi membri ai echipajului danez de pe barja răsturnată a fost găsit mort în carenă. Celălalt membru al echipajului este încă dispărut. Eforturile de salvare de recuperare ale bărbatului au fost abandonate, după ce luni, navele și elicopterele au străbătut apele fără niciun rezultat.

Autoritatea de urmărire penală suedeză investighează mai multe infracțiuni: neglijență în traficul maritim, cauzarea morții din neglijență și intoxicație.

Doi dintre membrii echipajului Scot Carrier, un britanic și un croat, au rămas în arest, marți, în cadrul anchetei preliminare. Până joi, procurorul va decide dacă îi reține pe suspecți mai mult timp.

”Suspecții aflați în arest au fost ambii testați pozitiv la alcool”, a declarat procurorul Tomas Olvmyr pentru Reuters. ”O persoană este suspectată de intoxicație marină gravă, în contextul acțiunilor care au dus la accident”.

Scotline, care deține Scot Carrier, a declarat, într-un comunicat, că are o politică strictă privind drogurile și alcoolul și toleranță zero la orice încălcare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close