Doi tineri din Marea Britanie, condamnaţi la patru ani de închisoare pentru că au incitat la violenţă prin Facebook

de Antena3.ro    |    17 Aug 2011   •   11:34
Doi tineri din Marea Britanie, condamnaţi la patru ani de închisoare pentru că au incitat la violenţă prin Facebook Foto: americasvoiceonline.org

Doi tineri de 20 şi 22 de ani din Marea Britanie au fost condamnaţi la patru ani de închisoare din cauză că au incitat la violenţă prin intermediul Facebook-ului, informează AFP.

Unul dintre cei doi şi-a făcut pe Facebook o pagină cu numele de "Organizarea unei revolte", iar celălalt una intitulată "Distrugerea oraşului Warrington", oraş situat în nord-vestul Angliei.

Conform autorităţilor, paginile au fost desfiinţate rapid, dar, chiar şi aşa, ele au generat un sentiment de revoltă locală.

"Au folosit Facebook pentru a organiza tulburări grave în momentul în care astfel de incidente se produceau în alte regiuni ale ţării", a declarat unul dintre procurori, în faţa tribunalului.

Recenta revoltă din Marea Britanie a fost una dintre cele mai importante din ultimii 30 de ani. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, sute de magazine au fost atacate şi jefuite, iar numeroase clădiri au fost incendiate. Pagubele produse se ridică la zeci de milioane de lire sterline.


ExitPOLL
Parteneri
x close