Antena 3 CNN Externe Doi tineri din Marea Britanie, condamnaţi la patru ani de închisoare pentru că au incitat la violenţă prin Facebook

Doi tineri din Marea Britanie, condamnaţi la patru ani de închisoare pentru că au incitat la violenţă prin Facebook

Doi tineri din Marea Britanie, condamnaţi la patru ani de închisoare pentru că au incitat la violenţă prin Facebook
Sursa foto: Foto: americasvoiceonline.org
17 Aug 2011   •   11:34

Doi tineri de 20 şi 22 de ani din Marea Britanie au fost condamnaţi la patru ani de închisoare din cauză că au incitat la violenţă prin intermediul Facebook-ului, informează AFP.

Unul dintre cei doi şi-a făcut pe Facebook o pagină cu numele de "Organizarea unei revolte", iar celălalt una intitulată "Distrugerea oraşului Warrington", oraş situat în nord-vestul Angliei.

Conform autorităţilor, paginile au fost desfiinţate rapid, dar, chiar şi aşa, ele au generat un sentiment de revoltă locală.

"Au folosit Facebook pentru a organiza tulburări grave în momentul în care astfel de incidente se produceau în alte regiuni ale ţării", a declarat unul dintre procurori, în faţa tribunalului.

Recenta revoltă din Marea Britanie a fost una dintre cele mai importante din ultimii 30 de ani. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, sute de magazine au fost atacate şi jefuite, iar numeroase clădiri au fost incendiate. Pagubele produse se ridică la zeci de milioane de lire sterline.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close