Antena 3 CNN Externe Donald Trump a vorbit despre posibilitatea de a reveni pe Twitter, după ce a fost cumpărat de Elon Musk

Donald Trump a vorbit despre posibilitatea de a reveni pe Twitter, după ce a fost cumpărat de Elon Musk

Fostul președinte american Donald Trump a vorbit despre posibilitatea de a reveni pe Twitter. Rețeaua de socializare a fost cumpărată de Elon Musk, care a pledat de multe ori pentru libertatea de exprimare și mulți oameni s-au gândit că profilul fostului lider de la Casa Albă ar putea să fie reactivat.

Donald Trump a vorbit despre posibilitatea de a reveni pe Twitter, după ce a fost cumpărat de Elon Musk
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    26 Apr 2022   •   21:51

”Sper ca Elon să cumpere Twitter, pentru că îl va îmbunătăți și este un om bun, dar eu voi rămâne pe Truth Social”, a declarat fostul președinte pentru Fox News, scrie Cbsnews.

Truth Social este platforma de socializare lansată la începutul acestui an de Trump Media and Technology Group. Trump a susținut că numărul utilizatorilor acestei rețele este în creștere, iar răspunsul pe platformă este ”mult mai bun decât pe Twitter”.

”Concluzia este că nu mă întorc pe Twitter”, a spus el, adăugând că Truth Social este o platformă pentru vocea lui și susținătorii săi.

Trump a fost un utilizator prolific al Twitter de-a lungul președinției sale, folosindu-și contul pentru a anunța schimbări de personal și de politică și pentru a-și urmări criticii. Compania l-a interzis în urma atacului din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA.

Twitter a spus că, după ce a analizat mesajele distribuite de Trump și contextul care le înconjoară, a decis să-i suspende definitiv contul ”din cauza riscului de a instiga în continuare la violență”.

Fostul președinte și-a folosit contul de Twitter în săptămânile dintre alegerile prezidențiale din 2020 și insurecția din 6 ianuarie pentru a-și încuraja susținătorii să se adune la Washington în semn de protest față de alegeri, despre care a susținut în mod fals că au fost manipulate împotriva lui.

Trump nu folosește încă Truth Social, deși Devin Nunes, un fost congresman din California, care este CEO al Trump Media and Technology Group, a spus că ”se va alătura în curând”.

El și alți republicani au acuzat site-uri precum Twitter și Facebook că cenzurează vocile conservatoare și au cerut abrogarea unei legi din 1996, care protejează companiile de social media de a fi trase la răspundere pentru conținutul postat de utilizatorii lor.

Twitter a anunțat luni că a ajuns la un acord cu Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, pentru a cumpăra compania. Compania este evaluată la aproximativ 44 de miliarde de dolari. Odată ce tranzacția este finalizată, Twitter va deveni privat.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului unde sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a declarat Musk, care are 85 de milioane de urmăritori, într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Twitter Elon Musk
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close